Spaarnwoude, een groene oase van rust en recreatie. Velsen City Blog ontdekt de diversiteit aan locaties en activiteiten die er te doen zijn. In deze blog lees je over: Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen.

Als je Boerderij Zorgvrij kent, dan ken je het restaurant Onder de Platanen vast ook. Broers Vilmar en Stephan hebben in juli 2023 het stokje overgenomen van Ruud en Josje, degene die het restaurant Onder de Platanen hebben opgebouwd tot wat het nu is: een fijne plek voor jong en oud met heerlijke gerechten.

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Lopje Höcker.

Heerlijk om binnen te zitten of buiten op het zonnige terras van Onder de Platanen

Er is genoeg ruimte bij het restaurant. Letterlijk en figuurlijk. Binnen is er voldoende plaats om te zitten, voor kinderen om naar de bak met speelgoed te lopen en terug, er is een gezellige haard, grote tafels en gezellige hoekjes.
Ook buiten op het zonnige terras staan voldoende tafels met uitzicht op de speeltuin en het fietspad wat door Spaarnwoude Park gaat. Zet dus vooral even je fiets neer als je langs de Platanen komt, want het is een fijne tussenstop.

Pannenkoeken, uitsmijters en diverse warme gerechten op het menu

De keuken is het hart van het restaurant en vanuit het restaurant én binnen bij Zorgvrij kun je de vakmensen aan de slag zien. In deze keuken worden de lekkerste pannenkoeken, uitsmijters en diverse warmen gerechten bereid. Een broodje geitenkaas, een kaasfonduetje of toch een burger? Er zitten tussen de pannenkoeken, gefrituurde snacks en andere gerechten ook genoeg vega opties waar we heel blij van worden.

Onder de Platanen werkt onder andere samen met bakkerij Vreman uit Santpoort-Noord, de Alexanderhoeve uit Velserbroek en haalt hun groente veelal uit de moestuin bij De Tuinderij, te vinden op het boerenerf.

Aanrader van Velsen City Blog: wij kunnen geen genoeg krijgen van de slagroom hier bij Onder de Platanen. Neem het bij een stuk appeltaart, die overigens ook heerlijk is, in je ijskoffie of op je pannenkoek.

Adres en openingstijden van Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen

Boerenerf Spaarnwoude is vanuit Haarlem, Amsterdam en Zaandam makkelijk te bereiken via afslag ‘Recreatiegebied Spaarnwoude’. Als u het recreatiegebied Spaarnwoude inrijdt, dan volgt u de A.N.W.B. bewegwijzering R101 tot het grote parkeerterrein van Boerderij Zorgvrij op de Genieweg 50 in Velsen-Zuid.

Wil je reserveren, bel dan: 023-5396059

De openingstijden zijn erg wisselend gedurende het jaar. In de zomer zijn zij alle dagen van de week geopend van 9.30 tot 17.00 en zaterdag en zondag tot 18.00.
Buiten de zomer zijn zij de maandag gesloten en in de winter de maandag en dinsdag gesloten. Voor actuele openingstijden kun je ook kijken op hun website.

Meer in Spaarwoude ontdekken? Check dan de volgende blogs


Author

Write A Comment