Spaarnwoude, een groene oase van rust en recreatie. Velsen City Blog ontdekt de diversiteit aan locaties en activiteiten die er te doen zijn. In deze blog lees je over: Peddelpoel.

Op een dinsdagochtend parkeren we bij de Peddelpoel. We zochten naar een plek om te suppen en kwamen via Google uit bij dit meertje. Als we aan komen lopen worden we blij: we zien een lekker groen grasveld, een klein strandje, speeltoestellen en mooi watertje om te suppen.

Go or no go?

Om te suppen is de Peddelpoel best fijn. Je hebt een meer waar je lekker op kunt peddelen en iets verderop kun je een bruggetje onderdoor en kun je door suppen tot je langs het paint ball terrein komt. Er schijnt ook een route van ongeveer een uur te zijn, met een aanlegsteiger bij boerderij Zorgvrij. Die gaan we uiteraard ook uitproberen.

De Peddelpoel is een fijne plek om te komen, er is ruim parkeergelegenheid, een openbaar toilet aan het begin, het water is fijn en rondom de speeltoestellen is het echt een go. De buitendouche op het veld werkt niet, maar dat is een kleinigheidje. Wat echt een no go is en vooral met kinderen: het strandje en de grasstrook daarnaast ligt vol met vogelpoep. Niet zo fijn om je kinderen tussen te laten spelen misschien. Wellicht als het wat drukker wordt met bezoekers, dat de vogels een andere plek zoeken.

Wat zijn jouw ervaringen van de Peddelpoel? Laat je reactie vooral achter in de comments.

Meer ontdekken in recreatiegebied Spaarnwoude Park? Lees hier de blog over Boerderij Zorgvrij, Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen.

Author

Write A Comment