Spaarnwoude, een groene oase van rust en recreatie. Velsen City Blog ontdekt de diversiteit aan locaties en activiteiten die er te doen zijn. In deze blog lees je over: Tuinderij ‘Het Groene Leven’.

Op het boerenerf van Spaarnwoude Park vind je naast de informatieboerderij Zorgvrij en het restaurant Onder de Platanen, ook Tuinderij ‘Het Groene Leven’. Een moestuin waar op een ecologisch verantwoorde manier groente wordt gekweekt voor de lokale gemeenschap om te oogsten.

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Lopje Höcker.

Groente gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmatige bemesting.

Kom wekelijks groente oogsten

Bij de tuinderij is het mogelijk om een oogstaandeel te kopen. Op deze manier steun je het behoud en onderhoud van de tuin én heb je iedere week verse groente. De groenten wordt ecologisch gekweekt, wat inhoudt dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en de groenten worden niet kunstmatig bemest. Duurzaam en gezond dus. Bekijk de website voor meer informatie en prijzen voor een oogstaandeel.

Je oogst gemiddeld 3 tot 10 soorten per week.

In verbinding met de natuur

Het is niet alleen maar verse groente oogsten, maar ook een stukje verbinding met de natuur. Er is daarom ook bewust gekozen voor deze locatie. Het boerenerf in Spaarnwoude trekt veel gezinnen. Kinderen willen graag helpen en zijn van nature nieuwsgierig. Kom dus vooral samen met je kinderen oogsten. Bram en Joeri staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en je te begeleiden tijdens de oogstmomenten.

Meer blogs over Spaarnwoude bekijken?

Author

Write A Comment