Dat niet alleen de winkeliers en de horeca het zwaar hebben in deze coronatijd mag duidelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de cultuur- en evenementensector. Gelukkig zijn ook deze ondernemers gewend om in oplossingen te denken. Zo bedacht de IJmuidense Irenka van der Plas ‘Kunstjacht Velsen’. Het idee is, dat creatievelingen kunst voor het voorraam plaatsen en dat die door belangstellenden gevonden wordt via de Facebookpagina. De jacht naar kunst in de buurt is hiermee geopend! ‘Je daagt kunstliefhebbers uit, maar ook de mensen die het gaan maken’, vertelt Irenka. Het initiatief is een afgeleide van de Berenjacht, zie ook onze blog hierover. Kunstliefhebbers worden via de Facebookpagina opgeroepen om mee te doen en de locatie te delen. 

Op jacht naar kunst in coronatijd
Foto: Janna Handgraaf

‘Juf’ Janna, actrice en theaterdocente, met wie VelsenCityBlog eerder op stap ging, is een van de 31 deelnemers en presenteert onder andere haar poppentheater. ‘Op deze manier kan ik laten zien wat ik doe en te bieden heb. Ik maak er het beste van in deze tijd en laat mij bijvoorbeeld inhuren als oma. Ik kom als ‘oma’ naar de mensen toe.’

Op jacht naar kunst in coronatijd
Foto: Facebookpagina Kunstjacht Velsen, kunstwerk van Petra Luster

Dit soort initiatieven zijn welkom in deze coronatijd. Bovendien kunnen kunstenaars op deze manier toch hun werk laten zien. En wie weet komen hier voor hen leuke opdrachten uit, op termijn.

Foto header: Louis T Hart.

Wil je iets communiceren wat past bij VelsenCityBlog? Of heb je een vraag? Mail ons dan via: info@velsencityblog.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment