Wie kan je beter vertellen wat de leukste plekken zijn in Velsen City dan de locals zelf? Vandaag de 3 favorieten van Janna Handgraaf. Laat je inspireren! 

Al lopend langs de duinrand word ik gebeld. Of ik een stukje wil schrijven voor ‘Op stap met…’ op Velsen City Blog. Een stukje over drie plaatsen waar je graag komt en graag weer naar toe gaat als het weer kan. Natuurlijk wil ik dat!

Eerst iets over mijzelf, zo is mij gevraagd. Ik ben Janna Handgraaf, geboren en getogen in Velsen. Ik woon al 38 jaar in Santpoort-Noord. Mijn vader zou het Santpoort-Dorp hebben genoemd (helaas is hij in de jaren 80 overleden). Ik heb 13 jaar voor de klas gestaan, als groepsleerkracht en dramadocente. En in 2016 heb ik het roer omgegooid en ben ik meer gaan doen met mijn passie voor theater. Ik ben actrice, theatermaakster, poppenspeelster en… theaterdocente. Theaterdocente bij mijn eigen theaterschool, Theaterschool Wat een drama. Meteen de plek waar ik jou als lezer mee naar toe wil nemen.

Wat een drama Theaterschool
Foto: Theaterschool Wat een drama, Janna Handgraaf

Toen ik klein was ben ik wel eens stiekem met de lift helemaal naar acht hoog gegaan, de bovenste verdieping van de toen al zo lelijke Velserhooftflat. Reuze spannend! Aan die flat zat een vreemd gevormd gebouw. Ik had geen idee wat men daar deed. Nu, pakweg 30 jaar later, staat deze flat er nog steeds (iets minder lelijk door de nieuwe deuren en balustrades), alleen het vreemd gevormde gebouw is er niet meer. Er staat echter wel iets anders; de huidige recreatiezaal van de Velserhooftflat. En in dit gedeelte van de flat zit mijn theaterschool, Theaterschool Wat een drama. Wat zou ik graag weer les gaan geven daar, aan ‘mijn’ kinderen. Sinds 2017 geef ik theaterles op deze plek, aan kinderen van 4 t/m 13 jaar oud. Afgelopen week zou alweer de tiende voorstelling plaatsvinden. Helaas kon dit dus niet doorgaan. Ik weet zeker dat we De vervelende fee nog ten tonele gaan brengen en bij deze nodig ik alle lezers van harte uit om te komen kijken als het zover is! Houd vooral mijn website in de gaten en koop eens wat leuks of lekkers in het gezellige (Santpoort-)dorp, dan zie je vast een poster van Theaterschool Wat een drama hangen.

Hoeve Duin- en Kruidberg
Foto: Hoeve Duin en Kruidberg, Janna Handgraaf

Over wat lekkers gesproken, wat mis ik De hoeve! Ik heb het over Hoeve Duin en Kruidberg te Santpoort-Noord, niet te verwarren met het landgoed. Vroeger ging ik iedere zondag de duinen in. Gelukkig kan dit nu nog steeds. En de tocht, soms leidend naar het strand, eindigde steevast op het terras bij De hoeve voor een ijsje! Hoeve Duin- en Kruidberg ligt tegenover de ingang van de duinen in Santpoort-Noord. Er wordt momenteel flink verbouwd, dus we kunnen er sowieso niet in, maar als hij weer open is (en mag) ben ik er als de kippen bij, met of zonder tocht door de duinen vooraf.

Ons Ding IJmuiden
Foto: Ons Ding eten en drinken, Janna Handgraaf

En dan tot slot een binnenlocatie waar je nu ook niet in mag. Voorheen waren ze te vinden in ‘mijn’ dorp en nu in IJmuiden. Ik heb het over Restaurant Ons Ding aan Plein ‘45. Heb je zin in een super knusse en lieve (kan dat? Ja dat kan!) avond? Ga dan als het weer kan en mag een hapje eten bij Jos en Annelies van ‘Ons Ding’, of schuif aan voor een bak koffie. 

En laat ik deze blog dan nu afsluiten met een zin (à la Annelies), die iedereen hopelijk snel weer hoort, of het nou bij ‘Ons Ding’ is of bij jou thuis;  ‘Lieverd, gezellig, fijn je weer te zien!’

Wil jij ook vertellen over jouw 3 favoriete plekken in ‘Velsen City’ en omgeving? Mail dan naar: info@velsencityblog.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Write A Comment