Wie kan je beter vertellen wat de leukste plekken zijn in ‘Velsen City’ en omgeving dan de locals zelf? Vandaag de 3 favorieten van Josje van der Putten. Laat je inspireren! 

Josje van der Putten woont al vanaf het begin op de Klipper in Velserbroek met uitzicht op de Slaperdijk en wil hier eigenlijk nooit meer weg. Op het weiland waar haar huis nu staat speelde zij vroeger met haar broertje Ton en zijn geit. Josje en haar man Ruud runnen als zelfstandige ondernemers sinds april 2002 de horeca bij boerderij Zorgvrij. Deze horeca is van een pannenkoekenrestaurant uitgegroeid tot Onder de Platanen, voor pannenkoeken EN NOG VEEL MEER! Aan mij de eer om met haar op stap te gaan naar haar 3 favorieten in Velsen City. Als van origine Spaarndamse vind ik het heel leuk dat ook ‘mijn’ dorp voorbij komt. Deze blog gaat tenslotte over ‘Velsen City’ en omgeving en laat Spaarndam nu een (deels Haarlems en deels Haarlemmermeers) dorp zijn, dat grenst aan de gemeente Velsen?

1. Boerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude

Al lang voordat Josje en haar man Ruud het pannenkoekenrestaurant begonnen vonden zij dit een geweldige plek! Het gebied, omdat dit enorm groot is en heel veel mensen, zeker in deze tijd, plezier geeft. Prachtige natuur, mooie wandel-, skeeler-, fietsroutes en ruimte. Boerderij Zorgvrij omdat dit niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouderen een leerzame plek is en fijn om te ontspannen. De streekwinkel, Van Streek, omdat dat een grote wens van Josje was en de winkel er nu ook daadwerkelijk is. Het restaurant omdat……ja wat moet Josje daarvan zeggen……het al 19 jaar een plek is waar je op het terras buiten heerlijk kunt zitten onder de prachtige dakplatanen en in het restaurant waar alles gevierd kan worden. Sowieso vindt zij dat een pannenkoekenrestaurant tot het NL erfgoed zou moeten behoren. Hoe leuk en fijn is het dat zoveel kinderen uit de omgeving hier hun eerste baantje vonden en nog steeds vinden? Daar kijk je je hele leven op terug. Opleiden staat dan ook hoog in het vaandel van Onder de Platanen.

Onder de Platanen, Op stap met Josje, VelsenCityBlog

2. De Slaperdijk.

Zoals in de inleiding vermeld woont Josje al sinds het begin op de Klipper met uitzicht op de Slaperdijk en ze wil hier eigenlijk nooit meer weg. Hun huis staat in het weiland waar Josje met haar broertje Ton en zijn geit in hun jeugd speelden. De dijk is in alle jaargetijden mooi.

Op Stap met Josje, Slaperdijk, VelsenCityBlog

3. Spaarndam.

Het Anton Pieckdorpje dat zo prachtig in het verlengde van de Slaperdijk ligt. Met de Kolk waar het café van Leon (Cafe Spaarndam, red.)en het restaurant van Patrick en Daisy (Restaurant De Kolk, red.) geliefde plekjes zijn om te ontspannen na een fijne fietstocht en heerlijk om op speciale dagen te eten.

De Kolk Spaarndam, VelsenCityBlog, Op Stap met Josje

Wil jij ook in ‘Op stap met…’? Stuur een mail naar: info@velsencityblog.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment