Wie kan je beter vertellen wat de leukste plekken zijn in ‘Velsen City’ en omgeving dan de locals zelf? Vandaag de 3 favorieten van Maggie Walker. Laat je inspireren door onze nieuwste ‘Op stap met‘.

De sportieve Maggie Walker Woont in IJmuiden en is vaak buiten te vinden. Ze houdt van wandelen, hardlopen en skiën. Ze deelt haar mooiste (sportieve) plekjes in ‘Velsen City’ met ons.

1 Nationaal Park Zuid Kennemerland

Een van de meest magische plekjes in Velsen vind ik Nationaal Park Zuid Kennemerland. De ingang van het park (bij De Heerenduinen) ligt praktisch in mijn achtertuin. Wat een geluk, want met een passie als hardlopen duik ik daar regelmatig het bos of de duinen in. Het maakt niet uit welk seizoen het is, regelmatig word je er overvallen door wilde paarden, pony’s, hooglanders of herten. Je ziet er veel mensen wandelen, hardlopen of fietsen. Genoeg mooie plekjes waar bankjes staan om uit te rusten of te picknicken. Toen de kinderen nog klein waren fietsten we vaak door dit gebied. Verder in het park kom je namelijk ook Strandpaviljoen Parnassia tegen, leuk om daar op het terras of binnen wat te drinken en de kids kunnen lekker spelen op het strand. De echt ‘die hards’ kunnen ook doorfietsen naar Zandvoort. Zelf ben ik meer van het hardlopen en sommige gebieden vind ik echt adembenemend mooi. Ik sta dan even stil om van dat moment te genieten en een foto te maken.  Ben je dol op de natuur in de buurt? Dan is het echt een aanrader en een ervaring die je niet snel zult vergeten.  

2 De pier van IJmuiden 

Een plek waar je mij ook vaak kunt vinden is de pier van IJmuiden.  Het gaat mij dan niet eens alleen om de wandeling naar de vuurtoren maar alles eromheen. Hier zie je de schepen binnenkomen en uitvaren, ook tijdens Sail Amsterdam. Een event dat één keer in de vijf jaar plaatsvindt en je ziet dan de prachtigste zeezeilschepen voorbijkomen.  De mensen genieten en de pier bruist dan gewoon. Zelf vind ik het fijn om een plekje te zoeken op de rotsblokken. Ik word blij en rustig van het geluid van de kabbelende zee, de reuring van de mensen op het strand en de watersporters. Het is ook een plek waar je veel fotograferende mensen tegenkomt. Ik ben nieuwsgierig aangelegd dus raak soms met een fotograaf in gesprek. Ben dan benieuwd naar wat voor kiekjes zij op zoek zijn. Net als de vele vissers die met hun hele hebben en houden uren en soms zelfs een hele dag op de pier staan.  Daar kan ik echt met bewondering naar kijken. Heb je genoeg gezien van de pier dan wandel je over het strand naar één van de vele strandtenten voor een hapje en of drankje. Mijn favoriete strandtent is in ieder geval Zilt aan Zee en de andere zijn ook zeker het uitproberen waard. Ja de Pier van Ijmuiden is voor mij echt een dagje uit.  

3 Spaarnwoude 

Last but not least is het mooie Spaarnwoude. Normaal gesproken rijd ik hier bijna wekelijks naar toe om te skiën bij Snow World. Het is ook leuk om dit samen met vrienden te doen en daarna in het restaurant een hapje eten. Zijn je kinderen ook dol op skiën? Dan kun je ze tijdens de vakantie opgeven voor de kidsweek. Schijnt ook echt heel leuk te zijn en als ouders heb je lekker je handen vrij. Zo heb je het hele jaar toch een beetje het wintersport gevoel. Het is verder een gebied waar van alles te doen is; wandelen, kanoën, golfen en paardrijden. Hardlopen doe ik er zelf niet vaak omdat mijn richtingsgevoel niet echt super is. Je vindt mij daar eerder op één van de vele festivals die daar in de zomer echt een happening zijn. Dutch Valley en Dance Valley daar heb ik heel wat danspasjes liggen.  Ik heb nog niet alles ontdekt in Spaarnwoude maar dit wil ik de komende tijd zeker gaan doen.

Maggie deelt foto’s van haar sportieve activiteiten op haar Instagram: Maxxie43.

Wil jij ook in ‘Op stap met…’? Stuur een mail naar: info@velsencityblog.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Write A Comment