Wie kan je beter vertellen wat de leukste plekken zijn in Velsen City dan de locals zelf? Vandaag de 3 favorieten van Ton Aardenburg. Laat je inspireren! 

Ton Aardenburg is geboren en getogen in IJmuiden. Deze op en top family man is de trotse opa van kleindochter Jazz. Voor zijn drukke baan in de sales crosst hij het hele land door, maar hij maakt altijd tijd voor zijn familie, sporten en gezellig een drankje doen. Aan mij de eer om met hem op stap te gaan naar zijn 3 favorieten in Velsen City. 

Velserbeek, VelsenCityBlog

1. Eendjes voeren in Velserbeek

Verleden en heden lopen voor Ton in elkaar over in Velserbeek. Niet alleen omdat het prachtige park er nog net zo mooi uitziet als in zijn kinderjaren, maar ook omdat hij er nu graag komt met zijn kleindochter. “Samen de eendjes voeren en andere dieren bekijken in het heerlijke, groene park”, aldus Ton. Hier lees je meer over wat er te zien en te doen is in Velserbeek. 

Velserbeek, VelsenCityBlog

2. Ravotten bij de havens

“School beperkte mijn vrijheid”, zegt Ton, terwijl hij met glimmende ogen vertelt over zijn jeugd bij de havens. “Liever speelde ik hier bij de vissersschepen en ging ik de vishal in. Er gebeurde hier van alles. Ze waren vis aan het lossen of wat dan ook, alles was leuker dan school. School was een inbreuk op mijn privacy. Kijk eens hoe mooi de kleuren zijn die je hier ziet!” 

Haven IJmuiden, VelsenCityBlog

3. Op het muurtje bij Telstar

We komen aan bij de laatste favoriet van Ton, Telstar! Er wordt net getraind, hoe leuk is dat! We mogen rondlopen en foto’s maken. Ton wordt een beetje emotioneel als hij plaatsneemt op het muurtje helemaal achterin aan de linkerkant. “Als kleine jongen zat ik hier op het muurtje en mijn vader stond ernaast. Toen speelden Ajax, PSV, Feyenoord nog hier en die gingen met angstzweet tussen hun billen hierheen. Telstar was in die tijd een moeilijke tegenstander. Ik heb hier bijna alle thuiswedstrijden gezien.  Vroeger waren er alleen maar staanplaatsen. Nu wordt deze tribune niet meer gebruikt”.

Telstar, VelsenCityBlog

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment