Het EK begint aanstaande vrijdag. Zondag 13 juni is de eerste wedstrijd van Nederland. Ze spelen tegen Oekraïne. Het leukste aan het EK is misschien wel de hele sfeer eromheen. De gezelligheid, Oranje gekte en de sfeer die heerst onder de mensen. Ondernemers spelen leuk in op de Oranje gekte met lekkere hapjes. Wij delen de lekkerste hapjes met jullie.

Oranje chocolade

Chocolaterie Noes in IJmuiden heeft speciale Oranje chocolade gemaakt voor het EK. Ze hebben Oranje leeuwen, voetbalschoenen en allerlei andere chocolade. Dat is nog eens leuk voetbal kijken. Deze week (week 23) zijn ze alleen donderdag open. Volgende week (week 24) zijn ze donderdag, vrijdagmiddag en zaterdag open.

Oranje worst

Het wordt heerlijk weer komende zondag. Ideaal om de avond gezellig te beginnen met een barbecue. Bij Slagerij Duijn in Santpoort hebben ze een speciale Oranje EK worst voor op de barbecue. Dit is een Oranje worst met pit! Zo begin jij de wedstrijd met een goed gevulde maag. Kom maar op met die doelpunten!

Voetbal-Borrelbox

Tijdens de oranje wedstrijden kunnen lekkere hapjes natuurlijk ook niet ontbreken. Banketbakkerij Wesseling in Santpoort heeft een speciale Voetbal-Borrelbox gemaakt. In deze box zitten 4 mini oranje soezen, 4 mini kaasbroodjes, 4 mini chocolade koeken, 8 kaasvlinders en een zakje chocolade. De box is te koop op alle dagen dat oranje speelt en op Vaderdag. De box kost 16.50. 

Oranje snoep

Voor de kinderen kunnen lekkere hapjes ook niet ontbreken tijdens de EK wedstrijden. Bij Zoet aan Zee in IJmuiden hebben ze veel oranje snoepjes in leuke verpakkingen. Van jawbreakers tot zuurstokjes tot vrolijke spekjes. Ze verkopen het allemaal.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment