Een weekendje weg of vakantie in eigen land is erg populair dit jaar. We komen er opeens achter hoe mooi Nederland eigenlijk is en hoe weinig we gezien hebben van ons eigen land. We waarderen het wandelen door de natuur veel meer en genieten nu écht van een terrasje. Overnachten in Nederland hoeft niet standaard in een hotelkamer te zijn. Er zijn ook hele leuke Tiny Houses!

Afgelopen weekend was ik een nachtje slapen in een Tiny House op Droompark Buitenhuizen in Spaarnwoude. Hé, dat is dichtbij hoor ik je denken. Klopt! Ondanks dat het dichtbij huis was voelden wij ons echt tot rust komen in een andere omgeving. De Tiny House verbaasde ons op een positieve manier. Het was helemaal niet zo ’tiny’ en ontzettend knus. Op Droompark Buitenhuizen staan 5 Tiny Houses in een rondje. In het midden is er een soort mini plein met bomen, bloemen en zelfs een tiny library!

De Tiny House had een groot woongedeelte en een mooie keuken. In het woongedeelte stond een kachel die je zelf kan stoken (leuk in de winter) en een televisie. Het slaapgedeelte zit boven in de Tiny House en is erg knus. Met de trap naar boven beland je eigenlijk meteen in je bed. Hier zit een lichtkoepel in het plafond voor licht, en een klein raam voor frisse lucht. Wij vonden het een originele manier van overnachten.

Ondanks dat we dichtbij huis waren, hadden we wel het gevoel er even tussenuit te zijn. We besloten om te wandelen langs de Golfbaan in Spaarnwoude. Wat loop je hier eigenlijk mooi! Halverwege de wandeling hebben we een drankje gedaan bij Graan voor Visch. Toen we terug waren in de Tiny House was het alweer tijd voor het avond eten. Je kan ervoor kiezen om zelf te koken, de keuken is van alle gemakken voorzien. Je kan er ook voor kiezen om te dineren in Hotel-Herberg 1883 dat op het park ligt. Na het avondeten twijfelden we nog om te zwemmen in het zwembad op het park. Het was alleen best wel fris waardoor de hottub ons een beter idee leek. In het rondje van de 5 Tiny Houses staat 1 hottub die je zelf warm kan stoken met hout. Wij hebben hier heerlijk in gezeten, terwijl het buiten donker werd. Ondanks dat het buiten fris werd, was het heerlijk warm! Dit is een hele leuke toevoeging aan de Tiny Houses.

De volgende ochtend werd er een heerlijk ontbijt bezorgd. In het ontbijtpakket zaten warme croissantjes, warme broodjes, yoghurt, vleeswaren, zoet beleg, ei, appelsap en koek. Dit was een goede bodem voor een dagje Amsterdam dat wij gepland hadden. Amsterdam is 20 minuten rijden vanaf Droompark Buitenhuizen en ook goed bereikbaar met het OV. De bus vind je om de hoek van het park! Handig!

Toerist in eigen land beviel ons eigenlijk wel. We besloten daarom om het nog een dag voort te zetten. We gingen een rondvaart doen door de grachten van Amsterdam. Deze kaarten konden wij kopen bij de Lobby van Droompark Buitenhuizen, en werden hier zelfs voor ons geprint. Lovers canal cruises heeft verschillende boten die in een uur langs verschillende bezienswaardigheden varen en hier een verhaal bij vertellen. Wij hebben veel gehoord wat we nog niet wisten, erg leuk dus!

Om het weekendje af te sluiten hebben we nog heerlijk gegeten bij Restaurant Pompstation in Amsterdam. Vroeger stonden er waterpompen op de plaats waar nu het restaurant zit. In de jaren tachtig zijn de pompen verplaatst naar de kelder direct onder de vloer. Op regenachtige dagen gaan de pompen het water de stad uit pompen. Dit kan je merken door lichte trillingen die door het hele restaurant voelbaar zijn. In het weekend is hier ook vaak live muziek. Dit restaurant is een leuke tip als je in Amsterdam bent!

Wij kijken terug op een erg leuk weekend in eigen land en bevelen dit iedereen aan! Nederland is mooier, groter en onbekender dan je denkt.

Adres & website

Droompark Buitenhuizen

Buitenhuizerweg 2, 1981 LK Velsen-Zuid. Telefoon: 088 – 055 1500

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment