Het is weer tijd voor Sinterklaas. Ook dit jaar komt de Sint en zijn Pieten weer naar Velsen. In deze blog alles over de intocht en andere leuke sinterklaasactiviteiten in Velsen.

De tijd van pepernoten, schoen zetten en cadeautjes kopen is weer aangebroken. In deze blog staat alles over de intocht, andere sinterklaasactiviteiten en wat eenvoudige cadeautips voor kinderen. Handig voor ouders zodat je weet waar je moet zijn en handig voor de rest van Velsen, zodat je weet welke plekken je wanneer wilt vermijden 😉

sinterklaasactiviteiten in Velsen

De intocht van Sinterklaas in Velsen

Sinterklaas komt op verschillende plekken en data aan in Velsen. Op 18 november komt hij aan in IJmuiden. Om 12.00 start het programma op de Loswalkade en zal de intocht om 13.10 via het Kennemerplein en om 14.15 via het Marktplein om 15.00 eindigen bij Plein 1945. Voor meer informatie kun je binnenkort kijken op www.sintijmuiden.nl (de website is nu nog in onderhoud).

Op 25 november komt de Sint naar Velserbroek en Driehuis. Ook organiseert Dorpsvereniging Velserbroek een speciaal middagprogramma voor kinderen van drie tot zeven jaar, waarbij je je tot 20 november voor kunt inschrijven (hier zijn wel kosten aan verbonden). De middag vindt plaatst in Sporthal Het Polderhuis Velserbroek en begint om 13.45 waarbij de Sint ook op bezoek komt en eindigt om 16.15 na een heerlijke pannenkoek en een glaasje limonade. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de dorpsvereniging.

In Santpoort-Noord is op zaterdag 25 november ‘De dag van Sinterklaas’ en kinderen kunnen hun Pietendiploma verdienen door mee te doen met verschillende activiteiten; zoals een speurtocht, pepernoot werpen, cadeau stapelen en pakjes werpen. Ook is er er een Pietenontbijt en een film te bekijken, hiervoor dien je wel te reserveren en te betalen via de digitale folder van Puur Santpoort.

Sinterklaasactiviteiten in Stadsschouwburg Velsen

Op zaterdag 25 en zondag 26 november kun je eind van de middag in Stadsschouwburg Velsen kijken naar een dansvoorstelling van Dansstudio Michelle en Danceworks Velsen. Zij hebben een familievoorstelling voorbereid met een spannend verhaal over de Sint en de Pieten, waarin verschillende dansstijlen aan bod komen.

danceworks Velsen, de grote sint show, velsen city blog

Op zaterdag 2 december en zondag 3 december draait ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’ op het grote scherm. De film draait beide dagen om 10.30 en heeft geen pauze. Een gezellig uitje met het gezin.

AV Suomi Sinterklaasloop in Santpoort-Noord

Op zondag 26 november wordt de Sinterklaasloop weer georganiseerd. Jong en oud kan zich weer verkleden als Sint en Piet en zichzelf uitdagen tijdens een run van 10 kilometer langs de rand van de Kennemerduinen. Ook is er een route van 5 kilometer en voor kinderen tot en met 11 jaar is er de 1 kilometer jeugdloop op en rondom de atletiekbaan bij AV Suomi in Santpoort-Noord.

Inschrijven kan via de website van AV Suomi.

Versier je eigen Sinterklaas cupcake bij Banketbakkerij Wesseling

Op zaterdag 25 november kun je bij Banketbakkerij Wesseling in Santpoort-Noord je eigen Sinterklaas cupcake versieren. De activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 en de kosten zijn €6,25. Het is wel nodig je in te schrijven, dit in verband met de voorbereidingen. Superleuke én lekkere activiteit.

Pietentrein bij winkelcentrum Velserbroek

Op zaterdag 2 december rijdt er een Pietentrein door het centrum van Velserbroek. Leuk voor kinderen om een ritje te komen maken samen met de Pieten en er zullen vast ook lekkernijen worden uitgedeeld.

Sinterklaasactie Velsen van Sociaal Wijkteam Velsen

Wil je eerst wat speelgoed het huis uit werken voor Sinterklaas aan de deur komt? Doneer dan tweedehands speelgoed aan het Sociaal Wijkteam, die het speelgoed schenkt aan gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op deze manier wordt geen enkel kind vergeten met pakjesavond.

En wist je dat je niet alleen speelgoed kan doneren, maar ook cadeaupapier, geld of snoepgoed? Lees wanneer en waar je giften kunt doneren het artikel op ijmuiden.nl en ken jij een gezin die een steuntje kan gebruiken? Geef het gezin op via deze link.

sinterklaasactie 2023, citymarketing velsen, sociaal wijkteam velsen

Pietenontbijt bij Pannenkoekenrestaurant ‘Onder de Platanen’

Op het boerenerf in Spaarnwoude, kun je op zondag 26 november en zondag 3 december van 9.30 tot 11.00 een lekker Pietenontbijt komen eten. Reserveren kan via de website van het restaurant ‘Onder de Platanen’.

Bezoek van de Sint bij Grandcafé Staal in IJmuiden

Vorig jaar was het bezoek van de Sint een groot succes bij Staal. Ook dit jaar hebben de hulppieten weer een leuke middag georganiseerd voor de jongste bezoekers van Staal. Deze vindt plaats op woensdag 29 november. Schrijf je in voor een gezellige middag vol lekkers en vermaak.

Meer over Sint in de volgende blogs:

 

Author

Write A Comment