De Albret El Alba Chardonnay, vol van smaak en rond in de afdronk, wordt onder meer geschonken bij De Bank in Santpoort-Noord, Het Chinese restaurant Manor in dezelfde plaats en bij het Brouwerskolkje in Overveen. Ondernemer André Beintema en zijn vriendin Ieteke Höcker zijn de importeurs van deze Spaanse wijn, die inmiddels gretig aftrek vindt in ‘Velsen City’ en omgeving. Ik als Chardonnay liefhebber mocht hem proeven tijdens een borrel bij vriendin Ieteke en haar zus Lopje en ik moet zeggen: ‘hij is heerlijk’.

Op zoek naar de perfecte wijn

Afgelopen zomer trokken André en Ieteke rond door Spanje om daar op zoek te gaan naar de perfecte witte en rode wijn. Vele proeverijen bij de wijnboeren later sprongen een rode en een witte eruit! De rode vind je inmiddels ook op de kaart bij bovengenoemde restaurants in ‘Velsen City’ en omgeving.

De afkomst van de wijn

De Albret Chardonnay

De Albret Chardonnay is afkomstig van een kleine wijngaard van ongeveer 3 hectare in Navarra (La Rioja). Perfect gedraineerd met een grond vol mineralen, zand, gravel en overige grondstoffen.

De beste druiven worden ’s nachts met de hand geplukt en vervolgens gekneusd op 8 graden om via de schillen de perfecte smaak mee te geven aan de wijn. De wijn gist daarna 6 maanden verder in Frans eiken vaten van slechts 235 liter die regelmatig worden om geroerd.

De wijn heeft een heerlijke neus vol van rijpe abrikozen, ananas en limoen met tevens tonen van noten en vanille door de lagering op eikenhout. De wijn is vol van smaak en rond in de afdronk. Perfect te combineren bij allerlei vis en schelpdieren, maar ook erg lekker bij paella’s, pasta’s, kip en/of groentes. De ideale drinktemperatuur is 12 graden en het alcoholpercentage is 13%.

De rode wijn, de Finca Monica Rioja Reserva

Deze wijn is de absolute top van Finca Monica! Mooie grote wijngaard van 200 hectare aan de Yerga berg bij Alfaro in La Rioja, waar de druiven door een rijke ondergrond van diverse grondstoffen en het microklimaat erg goed groeien.

De beste druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Gefermenteerd in stalen ketels en daarna in betonnen vaten om vervolgens 18 maanden te rijpen in Frans en Amerikaans eigen vaten.

De wijn heeft een zachte neus vol met fruit, zoals wilde bessen, aardbeien en bramen en ook tonen van spicy Coco’s en vanille. Dieprood van kleur met een lichtpaarse tint. De wijn is vol van smaak en heeft een lange zachte afdronk. De wijn is erg smakelijk bij stoofpotten, gegrild en gestoofd vlees en allerlei harde kazen. 100% tempranillo en 13,5% alcohol.

Ook de rode heb ik inmiddels mogen proeven en ook die is heerlijk! Laat de feestdagen maar komen!

Spaanse rode wijn Velsencityblog

Wijn bestellen

De prijzen van de wijnen zijn:

Per fles € 10,- en een doos van 6 voor € 50,-.

Heb je interesse? Stuur een mail naar: info@velsencityblog.nl

Prijs fotowedstrijd VelsenCityBlog

Doe je mee aan de fotowedstrijd van VelsenCityBlog? Dan maak je met jouw foto’s kans op een fles Spaanse rode en witte wijn, t.w.v. 20 euro. Dit is de tweede prijs. Houd onze socials in de gaten voor de eerste en derde prijs.

Wat moet je doen?

Upload jouw foto op je eigen Facebook of Instagram met de volgende #’s:

#velsencityblog #wandelritus #fotowedstrijd. Net voor kerst maken we de winnaars bekend. Een onafhankelijke jury beoordeelt de foto’s.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment