Stadsschouwburg Velsen opent op 18 juli weer haar deuren voor publiek. Na ruim drie theaterloze maanden hadden ze weer de eerste theatermakers over de vloer en klonk er in de zaal eindelijk weer applaus. 

De Stadsschouwburg Velsen is klaar voor haar zomerprogrammering. In de 1,5 meter maatschappij, waarin een volle theaterzaal (voorlopig) niet kan, willen ze met een zomerprogrammering haar bezoekers iets moois aanbieden in het theater en op het zomerterras op het pleintje. Naast theater- en muziekaanbod is er vanaf eind juli ook een filmprogrammering opgenomen. Samen kunnen we van Stadsschouwburg Velsen naast schouwburg ook weer een filmtheater maken. Hiervoor is de schouwburg een crowdfunding-actie gestart, zodat de benodigde filmapparatuur kan worden aangeschaft. Want wat is er nou leuker, juist nu, dan op de fiets naar de film te gaan in je eigen stad en in je eigen filmtheater?

Juist in deze zomer, waarin we veelal thuisblijven en niet op vakantie kunnen, willen we cultuur en plezier ervaren in Velsen. Om de juiste filmapparatuur aan te kunnen schaffen, startte de schouwburg de crowdfundactie velsenfietstnaardefilm.nl. Met de oproep om met elkaar binnen een maand het benodigde bedrag van € 80.000,- bijeen te brengen. Inmiddels is er al €46.000 euro gedoneerd en zijn er nog 15 dagen over om het doel van €80.000 te halen. Onder het motto: mét elkaar geven wij aan elkaar een filmtheater!

Fotografie: Stadsschouwburg Velsen

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment