Helaas, de horeca moet vier weken de deuren sluiten. Een hapje eten in het weekend, gezellig borrelen in de avond of met vrienden wat drinken is niet meer vanzelfsprekend. We moeten afstand houden en zoveel mogelijk binnen blijven. Gelukkig zijn er veel restaurants in ‘Velsen City’, die hier goed op inspelen en meteen aan bezorgen en afhalen doen, om het thuis alsnog gezellig te maken. Wij hebben een aantal leuke initiatieven voor jou uitgelicht, zodat je het thuis gezellig kunt maken. Wij willen niet zonder horeca, dus de lokale ondernemers steunen is een goed idee toch?

1. Het Polderhuis Velserbroek

Otte Catering uit Het Polderhuis in Velserbroek heeft speciale tapasboxen voor in het weekend. De tapasbox bestaat onder andere uit gamba’s pil pil, diverse wraps, kipspiesjes en olijven. Er is ook een speciale vega variant. De tapasbox kost 17,50 per persoon, en kan vanaf 2 personen worden besteld via een privebericht op Facebook of door te bellen naar: 0655162488. De box kan op vrijdag, zaterdag en zondag worden afgehaald tussen 16:00 en 18:00 uur. Je kan de box ook laten bezorgen, dit varieert tussen de 2,50 en 3,50 aan bezorgkosten.

Facebook Polderhuis Velserbroek

2. Valerius

Bij Valerius kun je zowel lunch als avondeten afhalen. Van 11:30 tot 16:30 kun je vers belegde broodjes afhalen zoals een broodje carpaccio, kip piri piri of een lekkere salade. Van 17:30 tot 20:00 uur kan je avondeten afhalen waarbij je keuze hebt uit salades, poke bowls en diverse vlees gerechten. De afhaalkaart wordt binnenkort geüpdatet. 

3. Spijkers IJmuiden

Bij Spijkers IJmuiden kan je een 3-gangen menu afhalen met vrije keuze van de kaart. Het 3-gangen menu kost 29,50 per persoon.  Bestellen kan via 0255-540690. 

4. Kop van de Haven

Bij Kop van de Haven kan je verse vis afhalen. Je hebt de keuze uit diverse broodjes, een lekkerbek, visfriet, kibbeling, fish & chips, haring, sashimi en een trio van vis. 

5. Weekmenu Pasta Casa

Vind je zelf koken leuk, maar heb je geen zin om te bedenken wat je nú weer moet maken? Bij Pasta Casa in Santpoort-Noord hebben ze een compleet weekmenu met verse ingrediënten en een instructie om de lekkerste pasta te maken. Iedere week is er een ander weekmenu, dat je kunt vinden op de Facebookpagina van Pasta Casa.

Facebook Pasta Casa

6. Gerard van Es

Bij Gerard van Es kan je terecht voor verse broodjes, slaatjes en gebakken/gerookte vis. Bestellen kan via de website

7. De Meierij & De Bokkesteeg

Hier kan je terecht voor heerlijke wildgerechten. Bestellingen vanaf 35 euro kan je laten bezorgen voor 4 euro bezorgkosten. Je kunt ook afhalen op een afgesproken tijdstip. Bezorgen en afhalen kan van woensdag tot en met zondag, tussen 16:30 en 18:30. Bestellingen moeten voor 16:00 uur worden doorgegeven via 023-5379764 of 023-5374148.

De Meierij/De Bokkesteeg

8. Villa Westend

Villa Westend heeft een uniek concept bedachtt: De Take away boot. Ze komen naar jou toe, over het water! Je kan elke zondag kaasfondue afhalen, dit kan bij de take away boot of gewoon bij Villa Westend. De kaasfondue met brood en groenten kost 28,50 voor 2 personen en kan elke zondag, op reservering, worden afgehaald tussen 12:00 en 16:00 uur. Daarnaast staat er vanaf aanstaande zaterdag dagelijks een take away truck voor de deur tussen 09:00 en 16:00 voor koffie, taart, borrelboxen en verse smoothies. 

Villa Westend

9. De IJmond Brasserie & Restaurant

De IJmond Brasserie & Restaurant heeft een 2-gangen verrassingsmenu (keuze uit vlees of vis) voor 25 euro. Je kan dit zowel afhalen als laten bezorgen, ideaal! Hou je niet van verrassingen? Ze hebben ook een normale kaart voor afhalen en bezorgen. Bestellen kan via 0255-513536. 

Er zijn nog veel meer restaurants in ‘Velsen City’, die bezorgen en afhalen. Klik hier voor alle restaurants die in de regio Velsen bezorgen. Als we elkaar steunen, komen we hier samen doorheen!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTubeWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment