We maken ons op voor de zomer! Jij toch ook? Om jou in de summer vibes te brengen gingen we op een mooie lentedag op zoek naar zomerse hotspots in Velsen City. 

1. Hightide Surf & Food (IJmuiden)

Hightide Surf & Food is een authentiek strandtentje, dat sinds 2016 gevestigd is aan het mooie IJmuidense strand. Hier heerst een heerlijk relaxt surfsfeertje. Ze hebben dan ook een in-house surfschool waar je niet alleen les kunt krijgen in surfen en kitesurfen, maar ook blokarten, suppen, en skateboarden. Ook zonder surfambities is dit een heerlijke hang out on the beach. Je voelt je direct thuis in het cosy ingerichte paviljoen, waarbij alleen gewerkt is met duurzame hergebruikte materialen. De filosofie van de eigenaren is om verantwoord te kunnen genieten. Daarom zijn op de menukaart alleen (h)eerlijke biologische gerechten te vinden, waarop uiteraard een surf & turf niet ontbreekt. Je kunt regelmatig aanschuiven bij de bio bbq. Daarnaast organiseert Hightide regelmatig gave activiteiten zoals yoga, beachgames, een bunkerwandeling en pubquiz. 

High Tide Surf and Food Velsen City Blog

Foto: Paula ten Brink

2. Hoeve Duin en Kruidberg (Santpoort Zuid)

Naast de ingang van de duinen is het heerlijk toeven op het terras van Hoeve Duin en Kruidberg. Ze noemen zichzelf de perfecte plek voor een pitstop, maar als je hier eenmaal zit, wil je eigenlijk niet meer weg.  Middenin het weiland met uitzicht op de grazende koeien kom je helemaal tot rust. En deze zelfde koetjes leveren trouwens de melk voor het vers bereide ijs dat bij Hoeve Duin en Kruidberg op de kaart staat. Alle fruitsmaken met uitzondering van de banaan zijn overigens lactose-vrij. 

Hoeve Duin en Kruidberg Velsen City Blog

Foto: Paula ten Brink

3. Het Roode Hert (Oud Velsen) 

Een pittoresk stukje Velsen vind je in Oud Velsen. Een historisch schilderachtig dorpje met als blikvanger de Engelmunduskerk. Wij krijgen hier meteen een vakantiegevoel. In één van de gezellige straatjes zit restaurant Het Roode Hert. Als je hier op het terras zit maak je ook nog kans om een acteur te spotten van Goede Tijden Slechte tijden. De opnames van deze televisieserie vinden hier regelmatig plaats.  

Engelmuduskerk Velsen City Blog 

Foto: Miranda de Koning-Schiering

4. Villa Westend (Velserbroek)

Een strandgevoel zonder files en dure parkeertarieven (tenzij je uiteraard zo sportief bent om op de fiets naar het strand te gaan) krijg je bij Villa Westend aan de Westbroekerplas. Dit noemen wij ook wel ons stadsstrand, maar dan wel een stadsstrand plus plus. Want hier heb je zwemwater en veel ruimte. Zelf blijven we liever op het droge en dan bij voorkeur op het trendy terras van Villa Westend met een tapasplankje en glaasje wijn. 

Villa Westend, Velsen City Blog

Foto: Miranda de Koning-Schiering

5. IJspaleis (Driehuis)

Mergpijpjes-ijs, Caramel Frappuccino Chocolate Blended Coffee ijs, Lemon Pie ijs, bosbessenmuffin-ijs, strawberry cheesecake-ijs, Tony Chocolonely caramel zeezout-ijs. Do we need to say more. Het IJspaleis in Driehuis mag niet ontbreken in de hotspots top vijf.

Uitgelichte afbeelding: 123RF 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Write A Comment