Tennis staat bekend als een relatief dure sport. Je betaalt voor de contributie, tennislessen, materiaal en toernooien. Een van de redenen waarom ik niet eerder aan tennis begon. Maar pas toen ik mijn eigen geld verdiende. Wat schetst mijn verbazing? Bij L.T.C. Hofgeest is het zeer betaalbaar. Zeker als je ziet wat jouw kind daarvoor krijgt. Ik wil er meer over weten en spreek af met Lars Klaverstijn. 

Lars Klaverstijn Velsen City BlogWie is Lars? 

Lars is via zijn eigen tennisschool de enthousiaste tennisleraar van L.T.C. Hofgeest . Hij is 39 jaar, getrouwd en trotse vader van baby Beau. De trainer, die zijn opleiding volgde bij Raymond Knaap (nu coach van Robin Haase), groeide op in een huis naast een kleinschalig tennispark (twee tennisbanen). Vanaf zijn vierde jaar stond hij daar tegen een muur te slaan. Hij verhuisde later naar Bussum en tenniste als klein jongetje drie keer per week bij tennisclub Bosheim. In Amsterdam studeerde hij aan het CIOS en HBO Vrijetijdsmanagement. Lars koos ‘Sportmanagement’ als richting, hoe kan het ook anders? “Organiseren vind ik leuk om te doen, maar lesgeven is voor mij mijn hoofdding”, zegt de geboren tennisfanaat. “Ik ben lekker buiten de hele dag, sla een balletje, heb ontspannen werk en mensen zijn tevreden, dat geeft veel voldoening. Het enige nadeel is dat ik werk in de vrije tijd van mijn vrouw, familie en vrienden, dat is soms vervelend”. 

Evenementen

Niet elke tennisleraar kan goed organiseren. Lars kan dat, mede dankzij zijn studie, gelukkig wel. En dat vertaalt zich naar leuke evenementen, onder andere voor kinderen. Zo organiseert hij op zaterdag 13 juli van 9 tot 16 uur de Battle tussen meerdere tennisverenigingen. Met een oud klasgenoot, die ook in de omgeving les geeft, zocht Lars naar mogelijkheden om de jeugd van verschillende clubs met elkaar te laten spelen. Maar dan niet prestatiegericht, zoals gebruikelijk is op de toernooien. Twee keer is de Battle al een succes geweest. Er lopen dan ongeveer 100 kinderen rond, die onder meer gaan voetballen, zeskampen en tennissen.

L.T.C. Hofgeest tennis jeugd Velsen City Blog

Ze verdienen hier punten mee en de club met de meeste punten wint. Na afloop is er een BBQ en muziek. “Het is voor kinderen leuk om eens tegen iemand anders te spelen en uitgedaagd te worden”, vertelt Lars enthousiast. Naast de Battle organiseert Lars nog veel meer toernooien voor de jeugd tot en met 18 jaar. Zoals met Sinterklaas. “Maar ook voor de fanatiekere en competitieve spelers regel ik uitwisselingen met andere clubs en ga ik mee naar competitiewedstrijden. Ik heb bij Raymond Knaap een kijkje in de keuken van het toptennis gekregen en wil graag wat met talent doen”, aldus de tennistrainer. Benieuwd naar de planning van de evenementen? Bekijk hier de agenda.

All-in-one pakket voor kids

Je ziet het, bij L.T.C. Hofgeest krijg je meer voor je geld dan een uurtje tennis(les) per week. Voor slechts €  155,-. per jaar is jouw kind lid van de vereniging en krijgt jouw kind 1 of 2 keer per week les als hij/zij dat wil. Het tennispark beschikt over all weather banen, dus het hele jaar door kan er gespeeld worden. Je mag het eerst uitproberen, want je krijgt 2 proeflessen gratis, inclusief materiaal. Daarnaast mag je zoon of dochter onbeperkt vrij spelen en mag hij/zij deelnemen aan alle evenementen en competitie gaan spelen. Elk kind speelt op zijn/haar eigen niveau. 

Wat zijn de voordelen van tennis voor jouw zoon of dochter? 

  1. Hij/zij heeft plezier
  2. Hij/zij leert actief te zijn
  3. Hij/zij wordt zelfverzekerd
  4. Hij/zij krijgt discipline mee
  5. Hij/zij wordt sociaal
  6. Zijn/haar lichaam verandert positief
  7. Hij/zij krijgt een voldaan en positief gevoel
  8. Hij/zij kan zijn/haar energie kwijt

Om die reden heeft Lars de ambitie om ook voor 4-jarigen iets te doen. Een soort peutertennis, maar dan met de ouders erbij. 

Versterking voor Lars gezocht

Lars is een bezige tennisbij en kan wel een bijtje erbij gebruiken. Ben jij de enthousiaste tennisleraar, die hij zoekt? Neem dan hier contact op met Lars .

Wil je meer weten? 

Kijk op www.klaverstijntennis.nl en op www.ltchofgeest.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment