Woensdagavond 20 september wordt een spannende avond in de Bibliotheek in IJmuiden. Dan is de Bibliotheek namelijk het toneel van de Gouden Strop Thrillertour 2023. Een crimineel goede avond vol mysterie en spanning met drie grote, Nederlandse thrillerauteurs en een boef.

musserts schaduw, velsen city blog, bibliotheek ijmuiden

Bibliotheek Velsen en Stichting NBD Biblion biedt de Nederlandse thrillerschrijvers een podium. Voor het tweede jaar staan de maanden september en oktober voor 10 bibliotheken in heel Nederland in het teken van de Nederlandse thriller. En de tour start natuurlijk in Velsen!

 Programma

Het avondvullende programma begint om 19:00 uur met inloop en een kopje koffie of thee. Daarna is er een interview met de drie schrijvers, en de mogelijkheid om een boek te laten signeren en vragen te stellen. Rond kwart over acht start de live podcast van Boevenpraat met Eus. Kaartverkoop via de balie in de Bibliotheek en via www.bibliotheekvelsen.nl.

Kaarten voor leden van de Bibliotheek zijn € 7,50 Kaarten voor niet-leden zijn

€ 12,50. Inclusief hapje en drankje.

 

De drie auteurs

Uiteraard kan de winnaar van de Gouden Strop 2023, John Kuipers, niet ontbreken. Kuipers won de prijs met zijn boek ‘Musserts schaduw’. John Kuipers stoot daarmee in één keer door naar de top van het genre. Hij heeft een boek geschreven dat spannend is, maar dat ons ook op een unieke locatie neerzet, op een uniek tijdstip in de geschiedenis van ons land: Den Haag in de zomer van 1940.

john kuipers, bibliotheek ijmuiden, velsen city blog

De Magdalenacodex van Jeroen Windmeijer  (co-auteur Jacob Slavenburg) werd dit jaar genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs. In een van de oudste bibliotheken ter wereld in Venetië stuit een bibliothecaris op een eeuwenoud manuscript. Al snel vormt het manuscript het middelpunt van een strijd op leven en dood.

jeroen windmeijer bibliotheek ijmuiden

Lex Noteboom is bekend van de achtdelige mysterypodcast The Deca Tapes, waarmee hij meerdere nominaties en prijzen in de wacht sleepte. De man met duizend gezichten, is het auteursdebuut van Lex Noteboom, waarin de personages in een verhaal vol internationale en politieke intrige op zoek moeten naar antwoorden.

lex noteboom bibliotheek ijmuiden velsencityblog

Nog niet uitgekeken? Check dan de volgende blogs
Author

Write A Comment