Bij VelsenCityBlog zijn we dol op lokale ondernemers. In deze blog introduceren we Thuiskapster Dees, ze woont al 20 jaar in IJmuiden en knipt aan huis. Handig en heel gezellig.

Stipt drie uur wordt er aangebeld. Daar is Desiré. Met haar glimmende kapperskoffer stapt zij binnen en loopt mee naar de woonkamer. Ik vertelde dat ik nog getwijfeld of ik mijn huis moest opruimen, maar ik dacht: ‘Ze is vast wel wat gewend’ en eerlijk gezegd had ik er niet eens tijd voor. Desiré moet lachen, ‘Natuurlijk hoef je je huis niet op te ruimen joh’, ik kom hier alleen om te knippen, geen stress.’
De koffer met glimmers staat op tafel en ik zie mijn dochter vanaf de bank al nieuwsgierig kijken. De koffer gaat open en de knipspullen worden klaargelegd. Voor mijn kinderen heeft ze een kapperscape met dieren, nou dat werkt goed. De eerste klant zit al klaar op de stoel.

Thuiskapster Dees, kapper, knippen, VelsenCityBlog

Knippen aan huis

Desiré heeft de afgelopen 26 jaar in verschillende salons gewerkt en vorig jaar is zij begonnen met haar eigen bedrijf: Thuiskapster Dees. Op haar fiets komt zij bij haar klanten aan huis en laat ze met vers geknipte en gestylde haren weer achter. Heel handig als je een volle agenda hebt of zoals ik, jonge kinderen die zich thuis fijner voelen om geknipt te worden, dan in een salon.
Tijdens het knippen is het gezellig kletsen, ze checkt ook gelijk even of de shampoos die ik gebruik, goed zijn voor mijn haar. Altijd weer even fijn om te weten. Thuiskapster Dees mag hier zeker vaker over de vloer komen.

Meer lezen? Check dan even deze blogs

Author

Write A Comment