Het wordt de warmste én meest bijzondere Koningsdag die we ooit hebben meegemaakt! Eentje die nog lang in ons geheugen zal blijven. Wij gaan proberen een beeld te geven van hoe je deze dag kunt doorbrengen. En hé, gelukkig woon je in ‘Velsen City’ en zorgen de vele lokale ondernemers ervoor dat jij een gezellige ‘Woningsdag’ beleeft.

Oranje tompouce

We starten de dag natuurlijk met een oranje tompouce! Wij vinden die van banketbakkerij Leo van Ewijk in Velserbroek heerlijk. Maar ook die van banketbakkerij Wesseling in de Hoofdstraat of Ben Vreman op de Terrasweg in Santpoort-Noord. Als hij maar van een goede banketbakker is! Ik heb zelf als zestienjarige een zaterdagbaantje gehad bij banketbakkerij Theo Bijman in Haarlem. Ik weet nog dat ik van de bakkers het room, dat over was van die dag, van de bakplaat mocht eten! Zo smullen was dat! Kortom, jeugdsentiment en gewoon lekker!

Het volkslied

Nu we het volkslied niet mee kunnen brullen bij festiviteiten op straat moeten we het maar bij de TV doen. Gezellig met je tompouce in de hand luidkeels vanaf de bank zingen. Hopelijk gaat deze combinatie jou goed af en kleurt niet straks ook je hele bank oranje.

Foto: Instagram, Groeten uit IJmuiden

Koop een ‘I love Holland’ pakket voor iemand anders

We leven in een bizarre tijd. Het is voor mensen moeilijk te bevatten dat zij een deel van hun vrijheid moeten inleveren. Daarnaast zijn mensen ziek of hebben zij een ziek familielid. Om hen een hart onder de riem te steken op deze heugelijke Koningsdag verkoopt ‘Groeten uit IJmuiden‘ speciale ‘I love Holland’ pakketten.

Brunch

Met de tompouce als ontbijt ga je daarna lekker door naar de brunch! Met bijvoorbeeld heerlijke croissants en verse jus d’orange! De croissants haal je natuurlijk bij jouw lokale bakker. Bijvoorbeeld bij Van Vessem in Velserbroek .

Foto: Instagram Intertoys de Ballon

Tijd voor een spelletje!

De spelletjes van Intertoys Le Ballon in De Hoofdstraat in Santpoort-Noord heb je vast voorbij zien komen en al in huis gehaald. Gezellig een uurtje bijvoorbeeld vier op een rij spelen. Wel in de tuin of op het balkon als het even kan, want je weet het, het is de warmste Koningsdag ever!

Foto: Instagram Frederik IJmuiden

Koningsdag Woningsdag Actie

Houd je van spelletjes en van verse ambachtelijke friet en meer, dan zit je bij Frederik Ambachtelijke Friet in IJmuiden goed, want zij bedachten het Koningsdag Woningsdag spel. Op deze dag gaan zij van iedere bestelling boven de € 17,50 de bonnen bewaren. Op maandag om 20.00 uur zullen zij uit al deze bonnen een winnaar bekend maken, die zijn/haar totale bonbedrag van hen terug krijgt! Frederiks IJmuiden is vanaf 13.00 uur geopend.

Foto: Instagram Hopenco_Nells

Shoppen

Wil je deze dag benutten om eens lekker te shoppen? Dan kan dat vandaag ook, binnen de regels van het RIVM. Ga bijvoorbeeld naar Hop&Co en Nells in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord of naar 7 Days Fashion op de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Bij Bo en Jacky Hart aan de Kennemerlaan in IJmuiden is ook een aanrader! Zie onze blogpost 5 x Leukste boetieks in Velsen City .

Foto Instagram #samensterkbox

Borreltijd

Jippie, het is borreltijd! Heb je de Samen Sterk Box in huis gehaald, dan zit je geramd! Met hapjes en drankjes van Pasta Casa, Nederlandse Streekwijnen, De Wildeman, Bartje Bloemendaal en last but not least echt Santpoorts bier! En na Koningsdag bestel je hem natuurlijk nog een keer en misschien wel nog een keer. Je steunt daarmee de lokale ondernemers en hebt zelf een fijne thuisborrel voor slechts 35 euro.

Wij wensen je een hele fijne Koningsdag!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment