Iedereen houdt van (betaalbaar) uit eten gaan. Maar het lijkt wel of restaurants steeds duurder worden. Wij hebben uitgezocht bij welke restaurants je nog betaalbaar (met hoofdgerechten onder de 15 euro) uit eten kunt. Houd er wel rekening mee dat je overal moet reserveren vanwege de coronamaatregelen. 

1. Ramsis

Bij Ramsis in Santpoort-Noord kun je genieten van een ouderwets broodje shoarma, een handgemaakte pizza of een verse pasta. Je hebt keuze uit 13 soorten pasta’s, alle broodjes, 30 pizza’s en diverse salades. Ze werken vanwege de coronamaatregelen met 3-shifts. Shift 1: 17:00 tot 18:30 uur, shift 2: 18:30 tot 20:00 uur en shift 3 20:00 tot 21:30 uur. Op maandag zijn ze gesloten.
Hoofdstraat 186, 2071 EN Santpoort-Noord.

Foto: Ramsis

2. Grandcafé Valerius

Bij Valerius in Driehuis hebben ze meerdere salades en poke bowls op de kaart staan voor onder de 15 euro. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tonijn of zalm pokebowl of een carpacciosalade. Voor de saté liefhebbers hebben ze keuze uit 3 soorten saté, ze hebben kip, varkenshaas en beef saté. Valerius is 7 dagen per week geopend tot 23 uur.
Valeriuslaan 86, 1985 EX, Driehuis.

Foto: Grandcafé Valerius

3. Het zandhuis

Het zandhuis in IJmuiden ligt aan de Kennemerboulevard. Je kan hier genieten van een nachosalade, een classic burger of een steenoven gebakken verse pizza. Alle pizza’s zijn voorzien van verse knoflook en oregano. Ze zijn van donderdag tot en met maandag geopend tot 21 uur.
Kennemerboulevard 330, 1976 EH IJmuiden.

Foto: Zandhuis

4. Café Middeloo

Café Middeloo in Driehuis is de oudste kroeg van het dorp. Café Middeloo heeft een karakteristieke uitstraling en gerechten onder de 15 euro. Geniet hier van een saté van de haas, een sticky chicken bucket, entrecote, een carpacciosalade of een vega curry. Naast deze betaalbare gerechten hebben ze elke week een hap van de week: ‘eten wat de pot schaft’ voor 10 euro. Café Middeloo is geopend van dinsdag tot en met zondag. 
Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis.

Foto: Middeloo

5. Amon-Ra

Amon-Ra is al sinds 1990 een begrip in IJmuiden. De kaart is groot en veel gerechten zijn onder de 15 euro.  Ze hebben keuze uit 20 pizza’s, broodjes shoarma, lasagne, salades en mini schotels. Ze zijn 7 dagen per week geopend vanaf 16 uur.
Wijk aan Zeeërweg 71, 1972 NN IJmuiden.

Foto: Amon-Ra

6. Bunch

Bij Bunch in IJmuiden kun je genieten van een heerlijke hamburger. Ze hebben een ruime keuze met onder andere een BBQ burger, cheese burger, champignon burger en een samurai burger. Je kunt ook kiezen voor een burgermenu, dan krijg je frietjes, salade en Brander mayonaise bij de burger. Voor de vegetariërs hebben ze een vega burger. Naast hamburgers hebben ze ook saté van de haas, wraps en salades. De keuken sluit elke dag om 20 uur.
Lange Nieuwstraat 449, 1971GD IJmuiden.

Foto: Bunch

7. Rhodos

Echt lekker Grieks eten doe je bij Rhodos in IJmuiden. Gerechten op de kaart onder de 15 euro zijn bijvoorbeeld: kalamaria, bifteki, suflaki en giros. Bij Rhodos gebruiken ze Griekse kwaliteitsproducten met veel verse kruiden. Door de sfeer is het net of je in Griekenland bent. Rhodos is 7 dagen per week geopend van 16:30 tot 22:00 uur. 
 Plein 1945 4, 1971 GA IJmuiden.

Foto: Rhodos

Wat is jouw favoriete (betaalbare) restaurant?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of FacebookWil je niets missen?Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment