Het is alweer december. De feestdagen staan voor de deur en we gaan nadenken over onze goede voornemens voor 2020. Is een van de jaarlijks terugkerende voornemens niet dat we meer tijd voor onszelf willen en meer leuke dingen willen gaan doen? Waarom wachten tot januari als er in december ook genoeg leuke dingen te doen zijn?! Wil jij wat leuks doen in december maar weet je niet wat ‘Velsen City’ allemaal te bieden heeft? Wij hebben 9 leuke uitjes in december voor jou op een rijtje gezet.

Sinterklaasloop

Zondag 1 december is eer een gezellige en recreatieve loop in het teken van Sinterklaas. Sinterklaas en zijn Pieten zijn aanwezig om alle hardlopers aan te moedigen. Ga voor de 5 kilometer of voor de 10 kilometer. Voor de jeugd is er ook jeugdloop van 1,2 kilometer. De sinterklaasloop is een laagdrempelige loop voor het hele gezin. Het parcours begint om 11 uur vanaf de baan van Atletiekvereniging Suomi en loopt langs de rand van de Kennemerduinen. De 1,2 kilometer loop kost €5, de 5 kilometer kost €9 en de 10 kilometer kost €10.
AV Suomi, zondag 1 december om 11 uur.

Foto: Ton van Steijn

Italiaanse wijnproeverij met Chateau 78

Ben je een echte Italiaanse wijnliefhebber? Villa Westend organiseert, zondag 1 december, in samenwerking met Chateau78 een exclusieve Italiaanse wijnproeverij. Tijdens het drie uur durende programma nemen ze je mee op culinaire rondreis door het land van ‘la dolce vita’. Naast heerlijke wijnen word je ook verwend met antipasti en kleine gerechten uit de Italiaanse keuken. Deze wijnproeverij kost €50 per persoon.
Villa westend, zondag 1 december van 14 tot 17:30 uur.

Kinky Boots

Dinsdag 3 december en woensdag 4 december zet Kinky Boots de Schouwburg in Velsen op zijn kop. De Engelse hitmusical heeft eindelijk een Nederlandse versie. Dankzij de muziek van wereldster Cyndi Lauper swingt deze musical aan alle kanten. Kinky Boots gaat over de slechtlopende schoenenfabriek van Charlie’s vader. Wanneer Charlie de fabriek erft is hij verantwoordelijk om te fabriek te redden. Deze feel-good musical staat in het teken van nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn. Een toegangskaartje kost €49,95 per persoon inclusief garderobe en een pauzedrankje, exclusief €3,25 servicekosten per boeking.
Stadsschouwburg Velsen, 3 en 4 december om 20:15 uur.

Foto: Facebook Kinky Boots Stadsschouwburg Velsen.

Kaasfondue en vleesfondue

December is een dure maand. Gelukkig hoeft een gezellig avondje uit niet altijd duur te zijn. Donderdag 12 december kun je kaasfonduen of vleesfonduen bij Café Bartje voor €14,95 per persoon. Uitsluitend na het eten is er een champagneproeverij van Champagne Moutardier à €25 per persoon. Wil je een tafel reserveren?  Mail dan tijdig naar boven@gmail.com.
Cafe Bartje Santpoort, donderdag 12 december om 18:00 uur.

Kerstmarkt Santpoort-Noord

De leukste kerstmarkt van Noord-Holland is zondag 15 december weer in Santpoort-Noord. Struin over de sfeervolle markt langs meer dan 100 kramen. De markt onderscheidt zich door de diversiteit aan kerst gerelateerde producten. Naast alle kraampjes is er genoeg entertainment voor jong en oud. Ontmoet de kerstman, knuffel de kerstvrouw, zie de sneeuwpop met eigen ogen en kies een traktatie uit de wandelende kerstboom.
Hoofdstraat Santpoort-Noord, zondag 15 december van 12 tot 18 uur.

Om alvast in de sferen te komen, onze video van de kerstmarkt vorig jaar.
Foto: Ton van Steijn

Wandelen met na afloop een high tea

Landgoed Duin en Kruidberg organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten een wandeling door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Zondag 15 december om 13:30 zal er onder begeleiding van een natuurgids een wandeltocht starten. Na afloop, rond 15 uur, is er de mogelijkheid om te genieten van een Denk High Tea met allerlei lekkernijen. Deze wandeling inclusief High Tea kost €29,50 per persoon.
Landgoed Duin en Kruidberg, zondag 15 december om 13 uur.

Nick & Simon are coming to town

Het Volendamse zangduo Nick Schilder en Simon Keizer staan 17 december weer in de Stadschouwburg Velsen. Samen met hun band brengen ze sfeer en warmte naar het theater. Ze zingen liedjes uit hun eigen  kerstrepertoire en vullen dit aan met bekende kerstklassiekers. Kom alvast in de kerstsferen in deze intieme setting. Een toegangskaartje kost €43,50 per persoon. Dit is inclusief garderobe en een pauzedrankje, exclusief €3,25 servicekosten per boeking. Extra leuk: Koop nu je kaarten en maak  kans op een meet & greet voor 2 personen voorafgaand aan de voorstelling. Stadschouwburg Velsen maakt de winnaars op maandag 16 december bekend.
Stadschouwburg Velsen, dinsdag 17 december om 20:15 uur.

Foto: Facebook Nick & Simon are coming to town Stadsschouwburg Velsen.

De notenkraker

Het Charkov City Opera & Ballet Theater blinkt uit in haar wereld wijd hoog aangeschreven techniek. Op onvergetelijke muziek van Tsjaikovski, live uitgevoerd door een orkest, kun je kijken naar het populaire sprookjesballet van Lev Ivanov en Marius Petipa. De notenkraker is een sprookjesachtig theaterfeest onder de kerstboom van de kleine Clara. Haar notenkraker wordt een droomprins. Een toegangskaartje kost €39,50 voor volwassen en €29,50 voor kinderen tot en met 16 jaar. Dit is inclusief garderobe en een pauzedrankje, exclusief €3,25 servicekosten per boeking.
Stadsschouwburg Velsen, zondag 22 december om 15:00 uur.

Kerstsamenzang Velserbroek

Dinsdag 24 december kun je weer meezingen met de Kerstsamenzang op het Vestigingsplein in Velserbroek. Start de kerst goed door samen te luisteren naar kerstliederen, meezingen mag. Natuurlijk kunnen de bekers warme chocolademelk en Glühwein niet ontbreken op deze avond.
Vestigingsplein Velserbroek, dinsdag 24 december om 18:30 uur.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment