Het is weer februari, de kortste maand van het jaar is weer aangebroken. Gelukkig zijn er in deze 29 dagen genoeg leuke dingen te doen. Wil jij wat leuks doen in februari maar weet je niet wat ‘VelsenCity’ allemaal te bieden heeft? Wij hebben de leukste uitjes voor jou op een rijtje gezet.

Boerenkaas workshop

Bij Boerderij Zorgvrij is de kaasperiode weer aangebroken. Hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt? Leer het tijdens een workshop boerenkaas maken op 1 februari. Ga zelf aan de slag, verser kan niet. Naast kaas maak je ook boter, dit mag je direct proeven op een plak ontbijtkoek. Tijdens de workshop krijg je een kop koffie of thee. De zelfgemaakte kaas neem je mee naar huis zodat deze nog verder kan rijpen. Wil jij deze workshop graag doen? Inschrijven kan via zorgvrij@spaarnwoude.nl of neem contact op met Boerderij Zorgvrij via 023-5202828. De workshop is op 1 februari van 13:00 tot 16:00 uur. De workshop kost €35,- per persoon. Wil je de workshop afsluiten met een kaasfondue inclusief glas wijn bij Onder de Platanen dan zijn de kosten €45,- per persoon.
Boerderij Zorgvrij, zaterdag 1 februari om 13 uur.

Italiaanse wijnproeverij met chateau 78

Ben je een Italiaanse wijnliefhebber? Villa Westend organiseert de gehele winter op de 1e van de maand een exclusieve Italiaanse wijnproeverij. Tijdens een 3 uur durend programma, aan een Italiaanse tafel, nemen ze je mee op culinaire rondreis door Italië. Naast de wijn krijg je ook diverse antipasti en kleine gerechten uit de Italiaanse keuken. De wijnproeverij, inclusief wijnen en spijzen, kost €50,- per persoon en is van 19:30 tot 23:00 uur. Wil je je aanmelden? Dat kan via infochateau78@gmail.com
Villa Westend, zaterdag 1 februari om 19.30 uur.

Brandweerman Sam 2+

Brandweerman Sam, bekend van televisie, speelt zondag 2 februari Het grote kampeeravontuur in de Stadsschouwburg Velsen. De show zit vol met vrolijke muziek, dans en humor. Na afloop van de show kunnen kinderen op de foto met Brandweerman Sam. De zaal zit al behoorlijk vol, maar op het balkon zijn nog genoeg plekken. Deze voorstelling kost €17,50 per persoon inclusief garderobe, exclusief pauzedrankje en €3,25 servicekosten per boeking.
Stadsschouwburg Velsen, zondag 2 februari om 14 uur.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Cheesy Wednesday

Dit jaar is het elke woensdag in februari geen stamppotavond maar kaasfondueavond bij Villa Westend. Elke woensdagavond in februari hebben ze twee soorten kaasfondue voor €14,50 per persoon inclusief brood en groenten. Wil je samen met iemand heen die niet van kaasfondue houdt? Ze hebben voor €14,50 per persoon ook een diamanthaas met sla en friet!
Villa Westend, elke woensdagavond in februari.

Foto: Villa Westend

Lowryder

Zaterdag 8 februari kan je bij Café Bartje weer genieten van een live band. Lowryder, een Rock en Blues band uit de IJmond, speelt vanaf 20 uur. Covers van onder andere Bryan Adams, The Golden Earring, Joe Cocker en Mark Knopfler worden door deze 6-koppige band gezongen en gespeeld. Deze band is een combinatie van stevige rock en voelbare blues die alle liedjes op hun eigen manier zingen.
Café Bartje, zaterdag 8 februari om 20 uur.

Foto: Facebook Lowryder

Valentijnsdag

De dag van de liefde komt er weer aan. De een vindt het maar een commerciële bedoeling en de ander vind het een dag om de liefde te vieren. Een avondje uiteten gaan is natuurlijk nooit verkeerd. Op Valentijnsdag zijn er diverse restaurants die een leuk Valentijnsmenu hebben. Verras je geliefde met een lekker Valentijnsmenu bij bijvoorbeeld Villa Westend, Brasserie Beeckestijn of Het Strandhuis. Ben je benieuwd wat het Valentijnsmenu inhoudt bij deze restaurants? Lees dan onze blog met 5 diner tips voor Valentijnsdag.

TONIO

Donderdag 27 februari speelt TONIO in de Stadschouwburg Velsen. TONIO is een toneelstuk op basis van de indrukwekkendste romans uit de Nederlandse literatuur. A.F.Th. van der Heijden schreef een boek over het verlies van zijn zoon na een verkeersongeluk, het boek werd een bestseller. Porgy Fransen en Jacqueline Blom laten de  worsteling van ontredderde ouders zien. De moeder probeert niet weg te glijden in haar verdriet terwijl de vader zich vast bijt in de reconstructie van de laatste dagen van zijn zoon inclusief het ongeluk. Verdriet, schuldgevoel, machteloosheid, woede en radeloosheid. Het kan mensen uit elkaar drijven maar ook samenbinden. Een kaartje kost €29,- per persoon, inclusief garderobe en pauzedrankje, exclusief €3,25 servicekosten per boeking.
Stadschouwburg Velsen, donderdag 27 februari om 20:15 uur.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Ook in februari hoef je je gelukkig niet te vervelen. Wat lijkt jou het leukste uitje?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment