Het is bijna november! De wintertijd is ingegaan en het is weer tijd om lekker warm bij een haardvuur te zitten met een goed boek of een leuke film. Maar ook de natuur is juist in november erg mooi. Wil jij wat leuks doen in november maar weet je niet wat ‘Velsen City’ allemaal te bieden heeft? Wij hebben 9 leuke uitjes in november voor jou op een rijtje gezet.

Donker in de duinen

Heb je altijd al eens in het donker door de duinen willen lopen? Zaterdag 2 november en zaterdag 16 november kan dit. Ga samen met de boswachter op wandeltocht door de schemering en ontdek de duinen in het donker. De duinen veranderen als de avond valt, de kleuren in de lucht worden anders en je hoort andere geluiden. Misschien kom je tijdens deze wandeling wel reeën of damherten tegen. De wandeling is vanaf 10 jaar. Deze wandeling kost €8 euro voor volwassenen en €7 euro voor kinderen.
Duin en Kruidbergerweg 18, zaterdag 2 en 16 november van 16:00 tot 18:30 uur.

Foto: Ton van Steijn

Van Nature

Zondag 3 november kun je bij Café Bartje luisteren naar rockmuziek gespeeld door Van Nature. Deze zeskoppige band uit Velsen speelt melodieuze rockmuziek van de jaren ’70 tot heden. De band speelt covers die iedereen aan het dansen krijgt, zowel klassiekers als vergeten hits. Geniet zondag 3 november van goede solo’s, beukende ritmes, een enkele ballad en echte powersongs.
Café Bartje Santpoort, zondag 3  november van 17:00 tot 21:00 uur.

Foto: Facebook Van Nature

Drijf Inn

Vrijdag 8 november wordt zwembad De Heerenduinen omgetoverd tot bioscoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen al dobberend op hun luchtbed kijken naar de film “FrankenWeenie”. Je hoeft zelf geen luchtbed mee te nemen want het zwembad heeft er genoeg. Kijk je toch liever vanaf je eigen luchtbed? Dan mag je die natuurlijk meenemen. De “Drijf Inn” is van 18:00 tot 21:00 uur. Een kaartje kost €6,20 per kind.
Zwembad De Heerenduinen, vrijdag 8 november om 18:00 uur.

Turn Back Time

Zaterdag 9 november is de 3e editie van Turn Back Time in het Thalia Theater in Ijmuiden. Tijdens deze flashback Party word je meegenomen in de tijd van glitterkleding, afro kapsels, plateauzolen en soul muziek. Dans op de grootste hits van pop, rock en soul uit de jaren ’70 en ’80. Beleef alle hits opnieuw en breng dansend de avond door. Het feest begint om 20:30 en duurt tot 01:00 uur. Als je je kaartje online koopt betaal je €16, een kaartje aan de deur kost €22,50.
Thalia Theater, zaterdag 9 november om 20:00 uur.

Foto: Facebook Turn Back Time

HappyRunning strand- en duinloop

Hou je van hardlopen en het strand? Zondag 10 november om 11:00 uur organiseert HappyRunning een strand- en duinloop. Ren 5 of 10 kilometer over het strand en door de duinen. Je rent een prachtige route langs de bunkers. Inschrijven kan op de dag zelf bij Paviljoen Noordzee, hier is ook de start. Een kaartje kost €10 euro.
Paviljoen Noordzee, zondag 10 november om 11 uur.

Foto: Facebook Happyrunning

Theater Poppekus

Zondag 17 november speelt Theater Poppekus in  de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Theater Poppekus speelt voorstellingen over actuele thema’s. Deze voorstelling zijn er wolven gesignaleerd op de Veluwe. Wolven staan boven aan de voedselketen en brengen daardoor evenwicht in de natuur. Ze eten zwakke en zieke dieren op waardoor alleen de sterke overblijven.. Deze voorstelling is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens educatief. De voorstelling is geschikt vanaf 3 jaar. Toegangskaartjes inclusief een drankje kosten €5 euro voor kinderen tot 12 jaar, volwassen betalen €10 euro.
Engelmunduskerk Velsen, zondag 17 november om 15.00 uur.

Sinterklaas  intocht

In Velsen zijn diverse Sinterklaas intochten. De eerste intocht is zaterdag 16 november in IJmuiden. Om 12.20 komen De Sint en zijn pieten aan op de Walkade. Rond 13.00 uur vertrekken ze richting het Kennemerplein om hun stoet rond 14.00 uur te vervolgen naar Velserhof. Om 15.15 komt de stoet aan op Plein 1945 en daar start om 15.00 uur het programma. De intocht eindigt om 15.45.
IJmuiden, zaterdag 16 november, vanaf 12.20 uur.

Zaterdag 23 november komen Sint en zijn Pieten weer aan in Santpoort-Noord. De muzikale optocht door de Hoofdstraat wordt verzorgd door Soli. Sint en zijn Pieten worden op het podium gezelschap gehouden  door de danseressen van TVS. Het wordt weer een gezellige middag voor jong en oud. De optocht begint om 15.00 uur op de hoek van de Hagelingerweg en Burgemeester Weertsplantsoen.
Hagelingerweg / Burgemeester Weertplantsoen, zaterdag 23 november om 15.00 uur.

Foto: Facebook Sint IJmuiden

Castle Christmas Fair

Donderdag 28 november tot en met zondag 1 december is Buitenplaats Beeckestijn omgetoverd tot prachtige kerstmarkt. Ervaar de kerstbeleving rondom de historische tuin van Beeckestijn. Deze kerstmarkt is de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen voor de gezelligste dagen van het jaar. Extra leuk aan deze kerstmarkt is dat er tijdens het gehele evenement liveoptredens te bewonderen zijn. De kerstmarkt is donderdag 28 november tot en met zaterdag 30 november van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 1 december van 11.00 tot 18.00 uur. Tip: als je online een toegangskaartje koopt  betaal je €11.50 voor een volwassene, prijs aan de kassa is €13,75.
Buitenplaats Beeckestijn, 28 november tot en met 1 december.

Mosselen en Spareribs eten

Elke woensdagavond in de maand november kun je onbeperkt spareribs of mosselen eten bij Villa Westend voor maar €9,50 per persoon. Er zijn elke woensdagavond twee shifts. Kom eten van 17:00 tot 19:30 uur of vanaf 20:00 uur. Extra leuk: als je vanaf 20:00 uur komt eten is er live muziek aanwezig. Reserveren is verplicht, het kan zijn dat sommige shifts al helemaal vol zitten.
Villa Westend, elke woensdagavond in november vanaf 17:00 uur.

Foto: Facebook Villa Westend

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment