Wij zijn klaar voor de herfst! De dagen worden korter, de temperaturen liggen lager en we missen het zonnetje, maar de herfst heeft ook veel voordelen. Het wordt binnen knusser, je kan weer lekker de hele avond TV kijken zonder dat je je schuldig hoeft te voelen en er zijn genoeg leuke activiteiten buiten de deur te doen. Wil jij ook wat leuks doen in oktober maar weet je niet wat Velsen allemaal te bieden heeft? Wij hebben zeven leuke uitjes in oktober voor jou op een rijtje gezet.

Whisky & Rum aan Zee festival

Heb jij altijd al willen weten hoe whisky en rum gemaakt wordt en ben je een echte liefhebber? Kom dan 12 oktober naar het Whisky & Rum aan Zee festival. Alles draait tijdens dit festival om beleving, geur en smaak. Meer dan 40 standhouders laten je kennis maken met meer dan 500 soorten rum, bourbon en whisky van over de hele wereld. Heb je trek gekregen na al die lekkere drankjes? Finger licking good fingerfood uit de Caribische en Schotse keuken zullen de honger stillen. Hou je niet zo van ‘puur’ drinken? Dan zullen de tropische cocktails meer wat voor jou zijn. Geniet van verse cocktails gemaakt door de bartenders. Wil je  graag je kennis over whisky en rum verbreden? Voorafgaand aan het festival vindt er een aantal whisky en rum masterclasses plaats. Kaartjes voor de masterclasses kosten 10,00 euro per stuk. De avondsessie van het festival is helaas al uitverkocht. Maar er zijn nog kaarten voor de middagsessie van 14.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten 35,00 euro per stuk.
Apollo Hotel IJmuiden, zaterdag 12 oktober, 14.00 tot 22.30 uur.

Sitting on a duck

Zondag 13 oktober kan je vanaf 17 uur bij Café Bartje genieten van live poprock muziek gespeeld door de Haarlemse band Sitting on a duck. Deze 6 koppige band speelt al meer dan tien jaar pop en rock muziek. Covers uit de jaren 60 tot heden worden afgewisseld met rock klassiekers, ballads, disco en soul medleys en hits uit de Top 40. De jarenlange ervaring van de band zorgt ervoor dat ze van ieder optreden een spetterend feest maken. Geniet van dit optreden met een lekker drankje en/of hapje.
Café Bartje Santpoort, Zondag 13 oktober van 17:00-20:00 uur.

Bron: Facebook Sitting on a duck

Pubquiz

Vrijdag 25 oktober organiseert Eventmaker een Pubquiz bij Villa Westend. De inloop is vanaf 20:00 uur en de Pubquiz duurt ongeveer twee uur. Een Pubquiz heeft niks te maken met IQ, je moet enkel op het juiste moment het goede antwoord weten op verschillende ‘weetjes’. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan. De Pubquiz staat garant voor een paar uur plezier voor jong en oud en voor elk niveau. Wil je meedoen met de Pubquiz? Inschrijven is al mogelijk vanaf twee personen, met een maximum van zes personen per team. Wanneer je je met z’n tweeën opgeeft worden jullie met een ander 2-tal in een team geplaatst. De kosten bedragen 24,50 euro per team, inclusief bittergarnituur.
Villa Westend, vrijdag 25 oktober om 20:00 uur.

Dutch Eagles – Gold

De Dutch Eagles worden ook wel de muzikale goudzoekers genoemd. Ze combineren de hits van de Eagles met hits van andere artiesten uit diezelfde gouden periode van de popmuziek. Waan je even terug in de tijd met deze zes muzikanten die de onovertroffen songs van de legendarische Eagles met jou delen. Geniet van de meerstemmige samenzang en de fantastische gitaarsolo’s. Bezoek zaterdag 26 oktober de Dutch Eagles in Stadsschouwburg Velsen. Kaartjes kosten 27,50 euro inclusief garderobe en pauzedrankje, exclusief 3,25 euro servicekosten per boeking.
Stadschouwburg Velsen, zaterdag 26 oktober van 20:15 tot 22:15 uur.

Bron: Instagram Dutch Eagles

Nacht van de nacht – 26 oktober

Ontdek hoe donker de nacht is met deze wandeling door Nationaal Park Zuid-Kennemerland tijdens de Nacht van de nacht. Normaal heb je na zonsondergang geen toegang meer tot dit park, maar nu dus wel. Nederland behoort tot één van de landen met de meeste lichtvervuiling en kent nog maar weinig echt donkere plekken. Tijdens deze donkere wandeling kom je misschien wel oog in oog te staan met reeën, vleermuizen, damherten en bosuilen. De wandeling is vanaf 8 jaar en kost voor kinderen 7,00 euro en voor volwassenen 8,00 euro.
Duin en Kruidberg Santpoort-Noord, zaterdag 26 oktober van 19:00 tot 21:30 uur.

Wild Boys- The bootleg eighties

De Engelse Wild Boys laten je de hele avond genieten van heerlijke jaren tachtig klassiekers. Geen decennium van de popmuziek heeft zo een herkenbare sound als de jaren tachtig. De liedjes variëren van Wham, Talk Talk, Elton John, Duran Duran en nog veel meer namen. Wild Boys wordt beschouwd als de beste eighties live act van Groot-Brittannië! Niet alleen de liedjes zijn fantastisch, ook het decor en de visuals dragen bij aan een onvergetelijke avond. Woensdag 30 oktober spelen de Wild Boys met hun show in de Stadsschouwburg Velsen. Een kaartje kost 29,50 euro inclusief garderobe en pauzedrankje, exclusief 3,25 euro servicekosten per boeking.
Stadschouwburg Velsen, woensdag 30 oktober van 20:15 tot 22:35 uur.

Bron: Facebook Wild Boys

Halloween slotavond – 31 oktober

Durf jij op de laatste avond van oktober de Ruïne van Brederode te bezoeken? Wie en wat loopt er rond tijdens Halloween.. Wolfert, de jongste Heer van Brederode, wil het kasteel terugveroveren van de vleermuizen. Daarnaast wil hij heerser worden van heel Nederland. Van 18.30 tot 20.00 uur is de Ruïne bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, toegang kost 3,00 euro. Vanaf 20.45 tot 22.15 is het extra griezelig voor kinderen vanaf 12 jaar, toegang kost 5,00 euro.
Ruïne van Brederode, donderdag 31 oktober van 18.30 tot 22.15 uur.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment