Het is vandaag Sint-Maarten! Het snoepjesfeest voor de kinderen verloopt dit jaar iets anders dan normaal. Ga je wel of niet bij de deur staan? Welke keuze je ook maakt, hij is altijd goed. Maar gelukkig zijn er inwoners in ‘Velsen City’ die een creatieve manier hebben bedacht om veilig Sint-Maarten te kunnen vieren. Zo kunnen de kinderen toch veilig snoep ophalen en hun mooie lampion laten zien.

1. De sneeuwschuiver

De eerste creatieve oplossing die wij tegen kwamen is de sneeuwschuiver. Met deze sneeuwschuiver zit er minimaal 1,5 meter tussen jou en de kinderen. Doe een mooie theedoek of een gezellig kleedje over de schuiver en je hebt een gezellige én veilige ‘snoepmand’. Wij vonden hem erg creatief en slim bedacht.

2. Vergiet aan een stok

Wie geen sneeuwschuiver heeft, moet zelf creatief zijn. Een vergiet vastmaken aan een stok zorgt ook voor een veilige snoepmand. Doe een servet in je vergiet, maak hem vast aan een stok (met genoeg duct tape) en je bent er helemaal klaar voor. Dit deed ons ook denken aan een visnet, die heb je misschien wel thuis liggen. Beide opties zijn handig!

3. Een mand aan een stok

Heb je geen vergiet, of vind je dat niet prettig om te gebruiken, dan kan je ook altijd een (oud) dienblad of bakje vastmaken aan een stok. Maak er wat lichtjes omheen, en het is super gezellig én veilig bij jou aan de deur!

4. Een vrolijk touw

Heb je geen stok, dan kan je ook altijd nog de snoepjes vastmaken aan een touw. Maak er een gezellige sliert van en hang die op bij de voordeur. Het ziet er super gezellig uit, en je hebt helemaal geen contact met de kinderen. De kinderen kunnen deze snoepjes zelf van de sliert pakken, ik zou wel een oogje in het zeil houden :).

Gaan jullie vanavond veilig Sint-Maarten vieren?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment