Buitenspelen is altijd een goed idee. Helemaal nu de zon lekker schijnt en het goed vertoeven is in de speeltuin. Dit zijn de 4 x de leukste speeltuinen van in en rondom Velserbroek.

Er is genoeg te spelen voor de kleintjes van Velsen. Wil je eens nieuwe speeltuinen ontdekken, lees dan verder. In deze blog hebben wij de pareltjes van Velserbroek op een rijtje gezet. Bij de volgende speeltuinen is geen eet- en drinkgelegenheid aanwezig, maar daar tegenover staat dat ze ook gratis zijn. Vul je waterfles, neem je thermoskan mee, stop wat te snacken in je tas, vergeet je boek niet en strijk lekker neer op een bankje terwijl de kids zich vermaken. 

  1. Natuurspeelplek Velserbroek

Deze natuurspeeltuin aan de Grote Buitendijk is het ontdekken waard. Een uitkijktoren, bruggetjes en een lekker lange kabelbaan. Voor de klimaapjes onder ons is er een gaaf touwparcours tussen de bomen. Gegarandeerd plezier voor grote en kleine banjers. Hoewel, door alle slootjes misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten.

Van 24 tot en met 27 juli vindt hier de huttenbouw Velserbroek plaats voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Vooraf even opgeven.

(Grote Buitendijk, Velserbroek)

Speelplein fly-over

Fiets je vanuit de Velserbroek over de fly-over naar Santpoort, dan tref je gelijk aan je linkerhand een geweldig speelplein. Er staan leuke klimtoestellen met onder andere een wiebelbrug en twee glijbanen. Er is een wipwap en een grote schommel. Dreumessen en peuters gaan zich hier goed vermaken. Op het plein kan ook gevoetbald en gebasketbald worden. Voor ieder wat wils dus!

(Crijnssenstraat, Santpoort-Noord)

Speelplaats Promenadepark

Deze speeltuin is onlangs vernieuwd. Wat een lekker plekje zeg! Voor de peuters en kleuters een klimtoestel met snelle glijbaan. Voor de kleintjes ook genoeg vermaak in de vorm van bijvoorbeeld spiegeltjes en een oefen-klok. Oja, vergeet de joekel van een schommel niet. Gegarandeerd speelplezier.
De bibliotheek is hier om de hoek en daar organiseren ze regelmatig leuke activiteiten, zoals voorlees- of muziekochtenden. Twee vliegen in één klap!

(Galle Promenade, Velserbroek)

PeddelPoel, Spaarnwoude

Plezier gegarandeerd! Deze speelplek lijkt uit de route, maar is dat niet hoor. Zo’n 5 á 10 minuten lopen vanaf de Grote Buitendijk en bovendien ook makkelijk met de fiets of auto te bereiken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Een perfecte picknickplek met bankjes, gras, schaduw én een toiletgebouw. Er staan leuke speeltoestellen, waaronder een familieschommel en kleine avonturiers kunnen via de brug naar ‘het eiland’ lopen.

In deze blog ontdekten we al eens eerder de Peddelpoel. Het pluspunt van deze plek is natuurlijk de zwem-/ en speelvijver (wel van tevoren even checken op blauwalg). Vergeet je opblaasboot of sup niet!  

Extra tip: vóór of na het zwemmen nog even de benen strekken? Je bevindt je hier vlak bij Wandelstartpunt ‘Het Buitenhuis’.

(Oostbroekerweg, Spaarnwoude)

Ken jij nog een leuke buitenspeelplek die zeker toegevoegd moet worden aan deze lijst? Plaats hem hieronder in de comments en wie weet zien we elkaar daar binnenkort! 

Author

Write A Comment