In de jaren tachtig gebeurde het. Als pubers uit Spaarndam lagen we bij mooi weer vaak bij ‘het meer’ op een grasveld waar nu Villa Westend staat. Ik herinner me dat ik door mijn vrienden in het water werd gegooid en diep in de blubber zakte. Zulke dingen vergeet je niet snel. In die tijd werden de eerste huizen in Velserbroek gebouwd. ‘Pampercity’ noemden wij dit gebied. Wie had ooit kunnen denken dat deze Spaarndamse daar, vele jaren later, in ‘het eerste plan’ zou gaan wonen? En dat ik nu achttien (!) jaar verder ben. Echt niet, dat ik in zo’n nieuwbouwwijk à la ‘pampercity’ zou gaan wonen? Ik houd juist van een dorp en hoewel ik ook in Amsterdam (In De Pijp, toen het nog geen Yuppen stadsdeel was) en in Haarlem aan het Spaarne woonde, heb ik ook in Haarlemmerliede en Halfweg gewoond. Dorpen dus. Daarom is het des te leuker om te ontdekken dat Velserbroek is uitgegroeid van ‘pampercity’ naar een volwaardig dorp. Met veel winkels, groen, voorzieningen en sportverenigingen. Enne, deze blog heet niet voor niets ‘VelsenCityBlog’, met alle dorpen erom heen en grenzend aan Haarlem, waan je je hier ook in een stad. Best of both worlds dus.

Waarom veel mensen ‘De Velserbroek’ zeggen

In Velsen en in Haarlem waren er te weinig woningen en veel mensen trokken daarom naar andere plaatsen, zoals Heerhugowaard. Zo ontstond het idee voor Velserbroek. Het doel was om er een volwaardig dorp van te maken. Voor starters en jonge gezinnen. Maar ook voor ouderen. Wat opvalt is dat er veel voorzieningen om de hoek zijn. Erg praktisch. Veel mensen noemen ‘Velserbroek’ ‘De Velserbroek’. Waarom eigenlijk, vraag ik mij af? Ik kom erachter dat de naam Velserbroek ontleend is aan de Velserbroekpolder en ‘broek’ staat voor ‘(veen)moeras’. Eerlijk gezegd vind ik dat als we Velserbroek nu zien als volwaardig dorp we het ‘Velserbroek’ moeten noemen. Wat vind jij?

VelsenCityBlog centrum Velserbroek

Centrum Velserbroek bestaat 30 jaar

In 1990 werd het winkelcentrum in Velserbroek opgezet. Dit jaar viert Centrum Velserbroek haar 30-jarig jubileum. Je vindt in dit centrum onder meer: de fijne, verse bakker Van Vessem, die met lokale producten bakt, het Volendammer Viscenter, keurslagerij Van Haaster, opticien Federmann, groentewinkel Mijn Fruit en bloemist Bloemberg. Maar er is ook een kledingzaak, Ceriale. En je vindt er de Hema, Blokker, Kruidvat, Bruna, en Zeeman. Voor een lekker bakje koffie of wat te eten ga je naar cafetaria en eethuis De Driehoek. Natuurlijk ontbreken de supermarkten en kappers niet. Er zijn nog veel meer winkels en dienstverleners. Het volledige aanbod aan winkels in Centrum Velserbroek vind je hier.

VelsenCityBlog centrum Velserbroek

Centrum Velserbroek staat voor gezellig winkelen, midden in het hart van Velserbroek. Altijd makkelijk parkeren en winkelen. Om het 30-jarig jubileum te vieren maak je als bezoeker van 1 september tot en met 30 september 2020 kans op leuke prijzen. Van klein tot groot. En als je echt ongelooflijke mazzel hebt ga je er met de hoofdprijs vandoor, een shoptegoed t.w.v. € 1.500,-.!

VelsenCityBlog centrum Velserbroek

Hoe werkt de jubileum actie van Centrum Velserbroek?

Bij jouw aankoop in één van de winkels, met uitzondering van de supermarkten, krijg je een voucher, die je gelijk kunt scannen tegenover Hair In. Je ziet direct of je prijs hebt, leuk toch?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTubeWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment