Over een week start de zomervakantie. Even zes weken geen les, maar blijven lezen is erg belangrijk. Bibliotheek Velsen maakt lezen extra leuk deze zomer met mooie boeken én met ‘Vlaggetjes lezen’.

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in leesniveau. Als ouder kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de lees­ontwikkeling van je kind(eren). Door thuis in een vertrouwde omgeving van lezen een alledaagse bezigheid te maken. De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders het lezen van het kind ondersteunen met een positieve leesopvoeding.

Elke dag lezen
Wist je dat wie iedere dag een kwartier in een boek leest, kan 1.000 nieuwe woorden per jaar leren. Dat is even­veel als het aantal woorden dat kinderen leren met lezen op school. Volgens wetenschappelijk onderzoek scoren kinderen die veel lezen, hoger op de toetsen en zijn ze beter in begrijpend lezen en spelling.  

Even uitprinten en lezen maar!

Vlaggetjes lezen

Hoe doe je mee? Haal je vlag op in de Bibliotheek, vul hem in nadat je het boek uit hebt en ze hangen je vlaggetje voor het raam in de bieb. En nog leuker: de origineelste inzendingen kunnen leuke prijzen winnen.
Ook kan je meedoen met je school en zo een mooi boekenpakket voor je schoolbieb winnen. Maakt niet uit of je op een grote of kleine school zit.

Wist je dit ook al? Alle kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kom langs, haal je vlag en doe mee! Of kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl

Wil je weten wat er nog meer te doen is in de bibliotheek? Lees hier de blog ‘Kunstenaars gezocht!’

Author

Write A Comment