Bloemen, wie houdt er niet van? Ze staan mooi in huis en geven sfeer aan de ruimte. Het is alleen jammer dat de meeste bloemen na een aantal dagen niet meer mooi zijn. Gelukkig zijn de droogbloemen weer terug als trend. In de jaren ’70 en ’80 waren ze ontzettend populair.

Droogbloemen zijn echte bloemen, die gedroogd zijn. Hierdoor blijven ze een hele lange tijd mooi en hoef je niet steeds nieuwe bloemen te kopen. Je kan droogbloemen in een vaas zetten, in een glazen pot doen of in een speciale standaard zetten. 

Geschikte bloemen

Het enige nadeel is dat droogbloemen kopen erg duur is. Dit is op zich logisch omdat ze heel erg lang mooi blijven, maar dit houdt veel mensen ook tegen om ze te kopen. Voor een boeketje mooie droogbloemen ben je snel 40 euro kwijt. Maar wist je dat je droogbloemen heel goed zelf kunt maken? Er zijn in ‘VelsenCity’ genoeg bloemisten om een mooie bos bloemen te kopen. Mooie bloemen koop je in VelsenCity bij Bloemberg in Velserbroek, De Bloemen- en Plantenbeurs en Bij Theo in Santpoort of Abelia Fleuristen in IJmuiden. 

Bij het kopen van een mooie bos is het belangrijk dat je weet welke bloemen je kunt drogen. Want niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen (helaas). Sommige bloemen bevatten te veel vocht, zijn te breekbaar of juist te slap. De bloemen die wel geschikt zijn om te drogen hebben een houtachtige steel, deze bloemen zijn vaak lastiger schuin af te snijden als je ze in een vaas wilt zetten. Bloemen die je kunt drogen zijn: Rozen, Zonnebloemen, Korenbloemen, Hortensia’s, Engelwortel, Lavendel, Craspedia, Trommelstokjes, Gipskruid en Zeeuws knoopje. Rode, gele, blauwe en roze bloemen behouden het best hun kleur tijdens het drogen. Bloemen die je niet kunt drogen zijn: Tulpen, Narcissen, Gerbera’s en Amaryllissen.

Droogbloemen zelf maken

Nu we weten welke bloemen geschikt zijn kunnen we kijken hoe we een bosje droogbloemen zelf maken. De makkelijkste manier is om een bos bloemen op zijn kop op te hangen aan een draad. Maak de bloemen die je wilt drogen aan de onderkant vast met een touwtje, en hang deze in zijn geheel of in delen op z’n kop. Het is wel belangrijk dat je overtollige bladeren verwijdert. Je kunt de bloemen het best in een warme en donkere ruimte ophangen, dan worden de kleuren het best bewaard. Het duurt ongeveer twee tot vier weken voordat ze helemaal gedroogd zijn. 

Een andere manier om droogbloemen te maken is door de verse bloemen in een kartonnen doos te leggen. Je legt de bloemen in een kartonnen doos, met de deksel dicht, en wacht tot ze gedroogd zijn. Best makkelijk toch?!

Tip: Heb je zelf droogbloemen gemaakt? Spuit haarlak op de bloemen, zo blijven ze nog langer mooi!

Droogbloemen maken is gelukkig niet moeilijk. Als je de bloemen hebt gedroogd kun je ze in een vaas zetten, maar je kan er ook op een andere manier decoratie van maken voor in huis. Met de feestdagen in aantocht is het leuk om droogbloemen in een pot te doen, met lichtjes. Overdag staat dit heel gezellig en in de avond is het erg sfeervol door de lampjes. Leuk zo in de donkere dagen en ook om cadeau te doen voor Sinterklaas of Kerst.

 

Droogbloemen VelsenCityBlog

Droogbloemen in pot liever niet zelf maken?

Wij kunnen ons voorstellen, dat het je veel werk lijkt allemaal. Dat is ook zo en daarom kun je bij ons droogbloemen in pot met of zonder lichtjes kant en klaar bestellen!!

Met lampjes zijn ze € 27,50 per stuk, zonder lampjes € 22,50 per stuk. Bezorging in IJmuiden, Velserbroek, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Driehuis en Spaarndam is gratis. Interesse? Stuur een mail naar: info@velsencityblog.nl

Droogbloemen met lichtjes VelsenCityBlog

Droogbloemen VelsenCityBlog

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment